°C 12

Raspisan natječaj Ivanić-Grada za gerontodomaćice u projektu Zaželi

20.05.2020.

Redakcija

Nakon što je 19. veljače ove godine Gradu Ivanić-Gradu dodijeljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za  poziv „Zaželi – pomoć ženama“, Grad Ivanić-Grad krenuo je s provedbom projekta  „Zaželi, radi, pomaži!“. Grad Ivanić-Grad kao korisnik ovog Ugovora provodit će projekt s partnerima Općinom Križ, Općinom Kloštar Ivanić, Centrom za socijalnu skrb Ivanić-Grad te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb. Projekt će trajati do 18. kolovoza 2022. godine, a trenutno su u tijeku pripreme projektnih aktivnosti. Sljedeća faza nastupa sredinom lipnja, kada će se krenuti sa zapošljavanjem žena i radom s korisnicima.

Zato će se zaposliti žene koje su nezaposlene, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i kao takve se vode u evidenciji HZZ-a, a osobito ako su pripadnice skupina žena starijih od 50 godina, žena s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žena s invaliditetom, te ostalih marginalnih ili ranjivih skupina, na rok od 24 mjeseca. Kroz tih 24 mjeseca brinut će o starijim osobama i osobama u nepovoljnijem položaju tako što će im pomagati oko čišćenja njihovih domova, pripremi toplih obroka, nabavci namirnica, lijekova, plaćanja računa, osobnoj higijeni, pratiti ih pri odlasku na liječničke preglede, u šetnje i poticati uključivanje u društvene aktivnosti.

Ipak, najveći značaj za kvalitetu života naših starijih građana i osoba u nepovoljnijem položaju bit će svakodnevni susreti, razgovori i druženja sa zaposlenim ženama. Žene će također biti uključene u program osposobljavanja za njegovateljicu, a za pripremu i evidenciju radnih aktivnosti koristit će dodijeljena tablet računala.

Time će steći  znanja i vještine koje će im poboljšati konkuretnost na tržištu rada i pomoći u poboljšanju zapošljivosti nakon završetka projekta.

U sklopu projekta zaposlit će se ukupno 16 žena: 9 žena u Gradu Ivanić-Gradu, 4 žene u Općini Križ i 3 u Općini Kloštar Ivanić, a one će brinuti o 64 starije osobe i osobe u nepovoljnijem položaju. Vrijednost projekta je 3.110.593,20 kn, u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, EU. Sve informacije o projektu bit će redovito objavljivane.

Rok za podnošenje prijave za gerontodomaćicu u  projektu „Zaželi, radi, pomaži!“ je 29. svibnja, a detalji o su OVDJE.