°C 22

Prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj dobiva Sveta Nedelja!

01.07.2020.

Maja Peranić

U Svetoj Nedelji se uskoro otvara prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj, objavili su danas iz tamošnje Gradske uprave. Izgradnja poligona je, doznajemo, pri kraju, a nalazit će se na području jezera Orešje.

Mjesto izgradnje suvremenog pumptrack poligona posjetio je gradonačelnik Grada Sveta Nedelja Dario Zurovec, u pratnji zamjenice Marije Hršak i stručnih suradnika. Radi se o sportskom objektu sastavljenom od zaobljenih izbočina i zavoja, koji su ritmički povezani u kružnu cjelinu.Gradonačelnik Zurovec istaknuo je kako je upravo široka primjena ovog objekta njegova najveća prednost.

-Ove staze popularne su diljem svijeta i Grad Sveta Nedelja ponovno je odlučio biti pionir i dovesti pumptrack u Hrvatsku. Na ovaj način dodatno ćemo oživjeti područje oko jezera Orešje koje naši građani svakodnevno koriste. Poligon može koristiti svakom tko se želi zabaviti ili poraditi na fizičkoj formi, no naglasio bih da je korištenje na vlastitu odgovornost jer je sigurnost uvijek prioritet – kazao je Zurovec.

Ovaj asfaltni poligon primjeren je za sve veličine bicikala, rola, koturaljki i romobila, te je namijenjen svim generacijama, bez obzira na njihovo predznanje i iskustvo. Za kretanje po poligonu biciklisti ne trebaju nužno okretati pedale, već se kreću s pomicanjem tijela gore i dolje, otkud i potječe naziv „pumptrack“. Izgradnjom ovog sportskog objekta revitalizirat će se područje oko samog jezera Orešje, a Grad Sveta Nedelja dobit će još jednu lokaciju koja će privlačiti njegove stanovnike, ali i zaljubljenike u ekstremne sportove iz drugih dijelova Hrvatske.Direktor tvrtke HD NAVIGATIO d.o.o. Hrvoje Šepić, koja je izvođač pumptrack staze, izrazio je zadovoljstvo time što je Grad Sveta Nedelja prepoznao ovaj sportski objekt kao dodatnu vrijednost koja podiže kvalitetu života njegovih građana.

-Živio sam na ovom području i za mene ovaj projekt ima emotivnu notu. Nadam se da će i ostali gradovi prepoznati višestruke prednosti ove sportske infrastrukture i slijediti primjer Svete Nedelje. Prema iskustvima dosadašnjih korisnika diljem Europe, ovaj se prostor pokazao kao odlična prilika za druženje svih dobnih skupina, kako profesionalaca, tako i sportskih entuzijasta-kazao je.

Pumptrack poligoni namijenjeni su i najmlađim korisnicima, te ispunjavaju najviše europske sigurnosne standarde za vanjska igrališta i igrališta na otvorenom prostoru. Zbog svoje asfaltne vozne površinu iznimno su postojani, te sigurni za uporabu u svim vremenskim uvjetima.

(foto: Grad Sveta Nedelja)

Galerija slika

Prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj dobiva Sveta Nedelja! Prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj dobiva Sveta Nedelja! Prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj dobiva Sveta Nedelja! Prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj dobiva Sveta Nedelja! Prvi pumptrack poligon u Hrvatskoj dobiva Sveta Nedelja!