°C 12

Prometna akcija policije na podučju cijele PU zagrebačke

21.05.2020.

Redakcija

Prateći stanje sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave Zagrebačke od 1. siječnja 2020. godine, razvidno je da je došlo do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu obzirom da je s danom 19. svibnja 2020. godine  evidentirano devetnaest (19) poginulih osoba u cestovnom prometu dok je 2019. godine u istom razdoblju poginulo sedamnaest (17) osoba, u istom vremenskom periodu na našem području, prethodne godine nije bilo toliko prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima.

Obzirom na navedeno u dane vikenda, od sutra do 25. svibnja 2020. godine, na području cijele Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima,  nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.