°C 28

Nove akcije policije: U fokusu mobiteli, dječje sjedalice, pojas, parkiranje...

15.09.2020.

Maja Peranić

Iz Policije uprave Zagrebačke navijestili su nove policijske akcije koje će provoditi ovog tjedna. Već sutra je na redu akcija "Mobiteli i drugi uređaji + sigurnosni pojas" koja se odvija u sklopu akcije "Focus on the road - distrakcija". Ta akcija doslovno upozorava vozače da se fokusiraju na cestu. Prvenstveno je usmjerena na korištenje mobitela i drugih uređaja u vožnji, što će se sankcionirati te na uporabu sigurnosnog pojasa.

-U sklopu provođenja akcije nadzirat će se i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima provjeravat će se ispravnost vožnje putnika na stražnjim sjedalima kao i nepropisan prijevoz djece. Akcija je prvenstveno preventivnog karaktera te se naglasak stavlja na upozoravanje vozača, a pogotovo u blizini vrtića – ističu iz policije.

Akciju će na području PU zagrebačke provesti tijekom sutrašnjeg dana, 16. rujna.

Ne parkirajte na mjestu za invalide!

Pred policijom je još jedna akcija, a odnosi se na parkiranje vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti, odnosno vozila sa znakom invalida.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti.

-Policijski službenici će svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a sukladno zatečenom stanju na terenu, po potrebi policijski će službenici ostvariti kontakt s podružnicom „Zagrebparking“ u cilju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila – kazali su u policiji.

Akcija će se provoditi od 16. do 22. rujna.