°C 23

Pokušao iznuditi novac od dvoje mladih kod Zaprešića

25.05.2020.

Redakcija

U PU Zagrebačkoj dovršili su krimi istraživanje zbog opravdane sumnje da je 15. svibnja 2020. godine na području Zaprešića 42-godišnjak došao ispred kuće 29-godišnjakinje kako bi od nje pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 21.000 kuna. Istog dana u večernjim satima vratio se do te kuće te verbalno, a zatim i tjelesno u dvorištu napao i 28-godišnjaka.

Budući da tada u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, on je nastavio motociklom ili automobilom dolaziti pred kuću oštećenih i tamo se zadržavati promatrajući ih, a sve kako bi zatekao djevojku i od nje iznudio novac.

- U večernjim satima 20. svibnja tako je ponovo došao do kuće oštećenih, a zatim ušao u dvorište njihovog susjeda odakle je promatrao kuću oštećene i nju, zbog čega su ukućani u strahu za svoj život i život članova obitelji pozvali policiju - kazali su iz PU Zagrebačke.

Policijski službenici PP Zaprešić uhitili su 42-godišnjaka i nad njim proveli kriminalističko istraživanje, nakon kojeg su priveli. Protiv okrivljenika je podneseno izvješće i dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay