°C 28

Obilazak Jastrebarskog zbog gradnje rotora od danas

17.06.2020.

Redakcija

S današnjim danom, 17. lipnja na snazi je privremena regulacija prometa zbog radova na rekonstrukciji raskrižja „Trešnjevka“ – raskrižje državnih cesta DC1 i DC310 u Jastrebarskom.

Državna cesta DC1 tako se zatvara na ulazu u Jastrebarsko iz smjera Karlovca (Trešnjevka) te će tako sva vozila koja prolaze kroz Jastrebarsko prometnom signalizacijom biti preusmjerena na autocestu A1 ili alternativno na dionice: Cvetkovačka ulica - Ulica Nikole Tesle - Ulica Matije Gupca - Ulica Augusta Šenoe - Radnička cesta (privremeno postaje jednosmjerna), dok će vozila koja idu iz smjera Zagreba Jasku moći obići relacijom: Ulica Kralja Tomislava - Ulica Augusta Šenoe - Ulica Matije Gupca - autocesta ili alternativno Ulica Nikole Tesle - Cvetkovačka ulica - DC1.

S obzirom da projekt predviđa i rekonstrukciju mosta „Betonara“, komunikacija prema tvrtkama koje tamo posluju odvijat će se Črnilovečkom ulicom, te Ulicama Ivane Brlić Mažuranić i Zrinski Frankopanskom.

Okretište autobusa premjestit će se na novu lokaciju kod Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko.

- Mole se svi korisnici Državne ceste DC1 koji se ne zaustavljaju u Jastrebarskom da za obilazak primarno koriste autocestu A1, a da navedene alternativne dionice kroz Jastrebarsko koriste samo ukoliko je to zaista potrebno. Također, sve vozače pozivamo da prilagode brzinu i povećaju opreznost s ciljem sigurnosti svih sudionika u prometu - kazali su iz Grada.

Podsjetimo, ulaz u Jastrebarsko, iz smjera Karlovca, uskoro će dobiti novo raskrižje s kružnim tokom, javnom rasvjetom i pješačkim stazama. Izvedbom kružnog toka bitno će se podići razina sigurnosti svih sudionika u prometu, a samim time Jaska će dobiti ljepši i moderniji ulaz u grad.

Investitor su Hrvatske ceste d.o.o., a radovi se planiraju završiti u roku od 5 mjeseci.