°C 29

Na širem području Dugog Sela operirao krivotvorenim novčanicama

27.05.2020.

Redakcija

Policijska sumnja i operativni rad završili pronalaskom krivotvorenih novčanica i dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 53-godišnjakom. Utvrđeno je kako je osumnjičeni, unazad tri godine od u ovom trenutku nepoznate osobe, pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i u apoenu od 1000 kuna, a što je platio drogom.

Sumnja se da je to učinio s namjerom da ih stavi dalje u opticaj te je tako pribavljene krivotvorene novčanice imao i držao na svojoj adresi na širem području Dugog Sela.

- Jedan dio tih novčanica stavljao je u opticaj na način da je u više navrata od nepoznatih osoba kupovao drogu, dok su te osobe krivotvorene novčanice stavljale u opticaj na području Grada Zagreba i šire okolice, dok je drugi dio krivotvorenih novčanica dalje nudio na prodaju i preprodaju, odnosno za krivotvorenu novčanicu od 500 kuna tražio i dobio novčani iznos od 200 kuna, a za krivotvorenu novčanicu u apoenu od 1000 kuna tražio i dobio novčani iznos od 500 kuna, dok je ostatak 90 krivotvorenih novčanica i to 48 krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i 42 krivotvorene novčanice u apoenu od 1000 kuna pronađen kod osumnjičenog na adresi tijekom pretrage - kazali su iz PU zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Galerija slika

Na širem području Dugog Sela operirao krivotvorenim novčanicama Na širem području Dugog Sela operirao krivotvorenim novčanicama Na širem području Dugog Sela operirao krivotvorenim novčanicama