°C 24

Jakovlje proslavilo Dan općine i Dan hrvatskih branitelja: 'U kratkom vremenu znatno smo doprinijeli standardu naših stanovnika'

25.04.2019.

Petar Brnada

Jakovlje je u srijedu proslavilo Dan općine i Dan hrvatskih branitelja, a na održanoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća, načelnica Sanja Borovec govorila je o učinjenom tijekom protekloga vremena, s naglaskom na komunalnu infrastrukturu.

-U kratkom vremenu obnašanja vlasti (od lokalnih izbora 2017.; op.a.) možemo izdvojiti niz kapitalnih projekata koji su doprinijeli poboljšanju standarda svih stanovnika naše općine- ustvrdila je načelnica.

Kazala je načelnica Borovec da je sagrađeno i uređeno oko 1500 metara nerazvrstanih prometnica, semaforizirano je raskrižje Stubičke, Jakovljanske i Topličke ulice, moderniziran je sustav javne rasvjete u sva tri općinska naselja, a uz to je proširen i prostor dječjeg vrtića i time osiguran upis još jedne vrtićke skupine.

-Uredili smo plato u sklopu zgrade nogometnog kluba „Dinamo“ i zdenac u Kraljevu Vrhu. Osigurali smo sredstva za besplatni Wi-Fi pristup na javnim prostorima, za nabavu spremnika i kontejnera za reciklažni otpad, za gradnju reciklažnog dvorišta u Kraljevu Vrhu, za gradnju nerazvrstane prometnice, odnosno ulice Sv. Doroteje, za provedbu projekta energetske obnove zgrade koju koristi NK „Dinamo“- pobrojala je načelnica, dodavši da je izrađena i projektna dokumentacija, te se sada čeka otvaranje javnih poziva za gradnju dječjih igrališta, za rekonstrukciju društvenog doma u Jakovlju, gradnju devet nerazvrstanih cesta i četiri dionice nogostupa itd.

Dodala je Borovec da je pripremljena i projektna dokumentacija za proširenje Zagorske ulice, od Zagorske magistrale do nadvožnjaka te asfaltiranje županijske ceste od Kraljevog Vrha do Strmca.

-Do kraja ove godine započet će i izrada glavnih projekata za odvodnju na području općine- otkrila je načelnica, rekavši da Općina brigu vodi i o najmlađima, osiguranjem sredstava za novorođenčad, sufinanciranjem boravka djece u vrtiću i njihovih slobodnih aktivnosti, sufinanciranjem programa male škole, maturalnih putovanja i škole u prirodi.

U ime Zagrebačke županije svečanoj sjednici prisustvovao je predsjednik Skupštine Damir Mikuljan. Posebno je istaknuo doprinos hrvatskih branitelja, rekavši da su oni u Domovinski rat krenuli s vjerom da čine dobro, te ulogu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, njegovu volju, čvrstinu i odlučnost u stvaranju hrvatske države. Podsjetio je i na dvije obljetnice - stogodišnjicu rođenja kardinala Franje Kuharića i stogodišnjicu prijenosa posmrtnih ostataka Zrinskog i Frankopana u njihovu domovinu.

-Svi ti ljudi čvrsto su vjerovali u svoj put i poslanje. Bez vjere u ono što radite i bez volje da onome što radite dadete smisao - nema rezultata. Vodstvo ove općine vjeruje u ono što čini, ima čvrstu, postojanu volju da svim stanovnicima osigura život kojega zavređuju. Temelj rada je zajednički dogovor i povjerenje. Bez suradnje i sloge nema rezultata kakve bismo željeli. A da bi rezultati bili još i bolji pomaže i Županija, koja je od 2011. do danas uložila u razvoj općine Jakovlje 12,5 milijuna kuna. Nema razloga da vam i dalje ne izlazimo ususret- rekao je Mikuljan.

Istaknimo da su na sjednici dodijeljena i priznanja Općine, a Kuburaško društvo „Tri kralja“ proglašeno je „Počasnom stražom općine Jakovlje“.

Foto: Zagrebačka županija