°C 20

Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić!

17.09.2020.

Maja Peranić

Mještani Hrastine Samoborske javili su nam se uznemireni jer je prije dva dana u niihovom susjedstvu osvanula bazna stanica 5G mreže koja je ondje postavljena bez njihova znanja i suglasnosti. Stanica se, kažu nam, nalazi u kutiji koja nalikuje na dimnjak, na jednoj od tamošnjih zgrada, a nalazi se samo 70 metara od podružnice Dječjeg vrtića Grigor Vitez koji ondje djeluje.

Budući da ih prije postavljanja bazne stanice nitko o tome nije obavijestio niti od njih tražio suglasnost, prvi susjedi su zgroženi te su pokrenuli Peticiju za uklanjanje 5G bazne stanice.

-Znamo dobro da takve stanice jako zrače i svugdje vani se za njihovo postavljanje traže dozvole. Samo se kod nas sve može bez znanja i suglasnosti nas u čijim je dvorištima to praktički postavljeno-rekla nam je jedna mještanka.

Ne samo da je stanica postavljena bez suglasnosti susjeda već je i, kako nam kažu, vješto zakamuflirana u dimnjak zgrade.

-Bazna je vrlo lukavo skrivena u kutiji koja liči na dimnjak da nitko ne posumnja tko nije odavde. Izuzetno sam bijesna, frustrirana i strašno žalosna jer ne znam hoćemo li to uspjet maknut-požalila se stanovnica Hrastine.

Kako smo doznali od jedne mještanke, stanica je postavljena na privatnom posjedu korisnika, a ugovor je potpisan na 10 godina.

Bazna stanica još nije u pogonu, a u tijeku su radovi, koje stanovnici Hrastine Samoborske žele spriječiti pa je pokrenuta peticija za njezino uklanjanje. 

 

Galerija slika

Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić! Hrastina: Bez znanja mještana postavili 5G stanicu! Blizu je i vrtić!