°C 28

Gradonačelnici se „zakačili”: Zurovec izjavio da susjedni Samobor stagnira, Beljak ga prozvao zbog brojnih plakata!

10.03.2021.

Maja Peranić

Izbori su pred vratima pa političkih prepucavanja ni na lokalnim razinama dnevno ne manjka. Ovih je dana na društvenim mrežama "zaiskrilo" između gradonačelnika dvaju susjednih gradova Samobora i Svete Nedjelje.

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje u svojoj je objavi na službenoj stranici Facebooka napisao da mu je žao što susjedni Samobor stagnira u razvoju te istaknuo kako pruža podršku kandidatkinji za gradonačelnicu Samobora, Petri Škrobot, inače članici njegove stranke FOKUS, koja bi takvu samoborsku situaciju mogla promijeniti.

Na njegovu objavu vrlo brzo je reagirao samoborski gradonačelnik Krešo Beljak istaknuvši kako je upravo Sveta Nedjelja kopirala Samobor u svemu, te skrenuo pozornost na brojne plakate stranke FOKUS kojima su uoči ove izborne kampanje polijepljena ova dva susjedna grada.

U nastavku prenosimo objave dvojice gradonačelnika.

Dario Zurovec: Na stranu lokalna rivalstva, nama dugoročno može biti dobro samo ako je i našim susjedima dobro. Unatoč ubrzanom razvoju Svete Nedelje i činjenici da smo doista grad za primjer drugima, što nas sve jako veseli, teško je gledati nama susjedni Samobor kako stagnira. Zato sam sretan što se pojavila osoba s mladim i stručnim timom koja ima znanja za preporoditi Samobor i tako dati doprinos razvoju cjelokupnog našeg kraja.
Ekonomistica i znanstvenica Petra Škrobot kandidatkinja je Fokusa za gradonačelnicu Samobora. Ima moju punu potporu i siguran sam da će unijeti vrlo pozitivne promjene u samoborsku lokalnu politiku.'

Krešo Beljak: Ovaj bivši predsjednik HDZ-ove omladine Svete Nedelje, član stranke čiji je predsjednik njegov zamjenik Nađi, bivši HNS-ovac, doista se osjeća samouvjereno. Čestitke na hrabrim riječima. Samobor da stagnira? Da nije žalosno čuti takve riječi od nekoga tko je kopirao gotovo sve što je mogao upravo od tog "jadnog" Samobora, bilo bi smiješno. Nadam se da će stanovnici nama susjedne Svete Nedelje na predstojećim izborima ponovno izabrati političare koji će normalno surađivati s vlastima u Samoboru, kao što je to bio slučaj oduvijek, bez obzira koje stranke bile na vlasti kod njih ili kod nas. Osim u zadnje četiri godine, u kojima sa Svetom Nedeljom, zahvaljujući tim "samouvjerenim" bivšim HDZ-ovcima i HNS-ovcima, a sada kao Fokusovcima, imamo sve samo ne suradnju.Nadam se i da će se birači upitati odakle novci ne za kampanju, koje zapravo još i nema, nego za stotine plakata kojima je ova stranka, baš kao HDZ u najboljim, Sanaderovim danima, oblijepila ne samo Samobor i Svetu Nedelju, nego i Zagreb. Odgovor ne treba dugo tražiti. Uostalom, radi se o učenicima onih koji najbolje znaju kako se to radi.

(foto: Facebook)