°C 15

Dugo Selo pokazalo veliko srce

16.10.2017.

Igor

Dugo Selo još je jednom pokazalo svoje veliko srce . Mnogobrojni dobri ljudi odazvali su se na poziv Osnovne škole Ivan Benković na humanitarnu akciju „Noina staza“ za njihova učenika Nou Ivića koji boluje od cerebralne paralize. Za troškove kako bi mogao još više napredovati potrebno je sakupiti između 100 do 140 tisuća kuna, a ovom akcijom prikupljeno je svi vjeruju za tri mjeseca terapija. 

Kako se moglo vidjeti i osjetiti, plemenitošću i zajedništvom stanovnika s dugoselskog područja, cilj je ostvaren – u utrci „Noina staza“, kupnjom startnog broja, sudjelovalo je preko 2 000 osoba u četiri kategorije (vrtićanci, mlađi i stariji školarci, građanstvo).

-Jako sam uzbuđen i sretan što je došlo ovoliko ljudi. Hvala svima!”, rekao je Noa, a sreću nisu krili ni njegovi roditelji Nadia i Pero Ivić.

Nou su došli podržati brojni sugrađani kao i gosti grada, od najbližih školskih kolega, učenika drugih škola s ovog područja, vrtićanaca, sportaša, predstavnici grada, udruga, osobe iz svih segmenata društvenog života. Bili su tu i gradonačelnik Nenad Panian, predsjednik Gradskog vijeća Daria Budimir, olimpijci Vlado Šola i Dubravko Šimenc.

Veliku potporu Noi dala je HVIDRA organiziravši malonogometni turnir u dvorani škole,a sredstva za Nou prikupljala su se i na štandovima gdje su svoje radove izložili učenici, igrala se i za sve dobitna tombola. Događanje je popratio i bogat glazbeno-scenski program, a okupljene je dodatno zabavljao voditelj programa poznati komičar Mario Petreković. (izvor i foto: Grad Dugo Selo)

Galerija slika

Dugo Selo pokazalo veliko srce Dugo Selo pokazalo veliko srce Dugo Selo pokazalo veliko srce Dugo Selo pokazalo veliko srce Dugo Selo pokazalo veliko srce Dugo Selo pokazalo veliko srce