°C 21

COVID19: Danas 47 novozaraženih osoba, Stožer donio 4 nove Upute

04.04.2020.

Redakcija

Danas je potvrđeno 47 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1126 oboljelih osoba, a 119 osoba se oporavilo, preminulo je 12 osoba.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 4 nove upute:

U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Vlada RH osigurala je repatrijacijsku liniju katamaranom „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinije na relaciji Zadar-Ancona-Zadar, kako bi se hrvatski državljani koji se privremeno nalaze u Talijanskoj Republici vratili u Hrvatsku, kao i komercijalne repatrijacijske letove koje će obaviti nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u svrhu povratka hrvatskih državljana 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

- Apeliramo na sve naše građane da ostanu u svojim domovima i da se strogo pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH, te da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave - ističu iz Stožera.

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11:00 sati izdano je 382.191 e-propusnica, a odbijeno 9.625 zahtjeva. Sustav e-propusnice dostupan je OVDJE.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr ili pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay