°C 19

Od danas se omogućuje održavanje kulturnih i sportskih događaja uz publiku

15.06.2020.

Redakcija

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2254. Obje novooboljele osobe su iz Grada Zagreba. Do sada su testirane 70254 osobe, od toga 144 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 7 osoba. Na respiratoru nema (0) pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2140, što je 6 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 107.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio tri odluke - jednom je produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, zatim je omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Podsjećamo, od danas stupaju na snagu omogućavanje održavanja kulturnih i sportskih događaja uz prisustvo gledatelja.

Sve Odluke i upute, te preporuke:

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru predstavlja povećani rizik za zarazu s COVID-19 u odnosu na boravak u obiteljskom domu odnosno kućanstvu.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr, kao i pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 16 sati.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay