°C 11

Besplatan internet na području Bistre: Evo gdje se možete "spojiti"

28.08.2020.

Maja Peranić

Na području općine bistra uspješno je postavljeno i instalirano 12 antena za besplatan internet na javnim prostorima. Time je stanovnicima omogućeno besplatno surfanje na području općine.

Riječ je o Inicijativi WiFi4EU - programu financijskih potpora za implementaciju WiFi mreže kojoj je cilj omogućiti besplatan i slobodan pristup internetu u unutarnjim i/ili vanjskim javnim prostorima. Projekt se provodio u sklopu programa ”CEF Instrument povezivanja Europe, Izvršna agencija za inovacije i mreže”, ukupne vrijednosti projekta 15.000,00 € i 100 % financiranog iz fonda Europske unije. Općina Bistra financirala je osnovnu tehničku provedbu projekta, nabavu i postavljanje drvenog stupa za antenu, osiguravanje električnih priključaka i dodatnih internetskih priključka.

Projekt je uspješno završen te od jučer možete neograničeno koristiti besplatnim internetom na sljedećim lokacijama:

zgrada Općine Bistra – Poljanica Bistranska
Kulturni centar Bistra – Poljanica Bistranska
Društveni dom – Oborovo Bistransko
Društveni dom – Gornja Bistra,
Društveni dom – Bukovje Bistransko
Društveni dom – Novaki Bistranski
DVD Bistra – Donja Bistra
NK Bistra – Donja Bistra
crkva sv. Nikole Bistra – Poljanica Bistranska

-Prilikom povezivanja u WiFi postavkama odaberete mrežu pod nazivom ”WiFi4EU”, pristup je otvoren te nije potrebna lozinka. Kod prvog povezivanja pojavit će se obavijest dobrodošlice i prihvaćanjem uvjeta korištenja osigurava vam se nesmetan pristup internetu. Osigurana brzina interneta ovisi o lokaciji, a kreće se od 30 do 80 Mbps. Vjerujemo kako će ovaj projekt pomoći i u radu naših udruga koje djeluju u društvenim domovima te svima koji se koriste ili se okupljaju na navedenim lokacijama - istaknuli su iz Općine Bistra.

 

(foto: Općina Bistra)