°C 10

Vrtić u Bistri rekonstruiran i energetski obnovljen!

01.09.2020.

Maja Peranić

Projektom rekonstrukcije i obnove Dječjeg vrtića Kapljica u Bistri prošireni su smještajni kapaciteti te je poboljšana njegova opremljenost. Isto tako izvedeni su radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića čime će se postići značajne uštede.

Vrtić je jučer, uz sve propisane epidemiološke mjere svečano otvoren. Radovi na rekonstrukciji i obnovi sufinancirani su sredstvima Europske unije u ukupnom iznosu oko 6 milijuna kuna.

Za ulaganje u građenje i opremanje dječjeg vrtića utrošeno je 5,32 milijuna kuna, od kojih je 4,70 milijuna kuna osigurano iz sredstava Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je iznos od 612 tisuća kuna podmirila Općina Bistra.

-Ovom dogradnjom i opremanjem vrtića prošireni su smještajni kapaciteti te je poboljšana njegova opremljenost, sukladno potrebama današnjih predškolskih standarda-istaknuli su iz Općine.

Projekt Energetske obnove zgrade vrtića također je sufinanciran od strane EU, putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2,76 milijuna kuna, od kojih su 2,69 milijuna kuna prihvatljivi troškovi, dok bespovratna sredstva iznose 1,37 milijuna kuna.

-Ovim projektom povećana je energetska učinkovitost zgrade, koja će se očitovati kroz uštede toplinske energije za grijanje i smanjenje emisije CO2, a izgradnjom nove ventilacije i kroz povećanje kvalitete boravka i rada u vrtiću-rekli su iz Općine.Vrtić su svečano otvorili, rezanjem vrpce, načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić i ravnateljica vrtića Carmen-Ankica Ljubić te predstavnik Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Saša Bukovac. Nakon otvorenja vrtić je blagoslovio novi bistranski župnik Marko Baršić.

(foto: Općina Bistra)

Galerija slika

Vrtić u Bistri rekonstruiran i energetski obnovljen! Vrtić u Bistri rekonstruiran i energetski obnovljen! Vrtić u Bistri rekonstruiran i energetski obnovljen! Vrtić u Bistri rekonstruiran i energetski obnovljen! Vrtić u Bistri rekonstruiran i energetski obnovljen! Vrtić u Bistri rekonstruiran i energetski obnovljen!