°C 10

90 zaraženih koronavirusom u Zagrebačkoj županiji

05.04.2020.

Redakcija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje 5. travnja 2020. godine do 11:00 sati evidentirano je 90 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o 4 osobe više. Izliječeno je 8 osoba, a preminula je jedna osoba.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

Podsjećamo i da su na području Zagrebačke županije osposobljenje 3 COVID-19 ambulante za uzimanjem briseva za testove na koronavirus. U Ispostavi Samobor brisevi se uzimaju od ponedjeljak 30. ožujka, danas s uzimanjem briseva kreće Ispostava Velika Gorica, a od ponedjeljka 6. travnja i Ispostava Ivanić-Grad. Napominjemo kako se brisevi u spomenutim izdvojenim ambulantama uzimaju ISKLJUČIVO NA NALOG LIJEČNIKA OBITELJSKE MEDICINE, a za osobe s područja koja ta ispostava pokriva. Također naglašavamo kako će svaka osoba dobit KONKRETAN TERMIN kada treba doći u ambulantu kako bi se uzeo bris. Više informacija je dostupno OVDJE.

Pozivamo stanovnike Zagrebačke županije da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay