°C 11

U Andrilovcu proslavljen Dan mjesta

14.08.2018.

Redakcija

Mještani Andrilovca prošle su nedjelje u organizaciji lokalnog DVD-a tradicionalno proslavili Dan svog mjesta.

Tom prigodom je na mjesnom trgu ispred tamošnjeg raspela misu služio župnik Župe uzvišenja Svetog Križa Dugo Selo vlč. Josip Kuzel, koji je istaknuo 20. obljetnicu postavljanja raspela u središtu sela, a dotaknuo se i preminuloga vatrogasca Tomislava Galovca, kojemu je posvećeno vatrogasno natjecanje koje je održano kasnije tijekom dana.

U prvom dijelu Memorijala Tomislav Galovec sudjelovalo je 17 dječjih ekipa; šest ženskih dječjih ekipa među kojima su najbolje bile pripadnice DVD-a Sop – Hrušćica, druga je ekipa iz Dubrovčaka Lijevog, a treća ekipa DVD-a Ostrna, dok je među 11 muških dječjih ekipa najuspješniji bili mladi vatrogasci DVD-a Dubrovčak Lijevi, a iza njih su redom ostali DVD-a Ježevo te DVD-a Ostrna.

U kategoriji ŽENA A natjecala se samo DVD Ribnica kao jedina ekipa dok su MUŠKE A ekipe bile izrazito brojnije. Najuspješnijima su se pokazali vatrogasci DVD-a Novi Marof, slijedi ih ekipa DVD-a  Otok, a treći je DVD-a Paukovec. Uz njih su se na Memorijalu natjecale i dvije muške B ekipe, a DVD Trebovec bio je bolji od DVD-a Donji Šarampov.

U brzinskim vježbama od šest ekipa, najspretniji su bili članovi DVD-a Hrebinec, a iza sebe su ostavili DVD Lupoglav te vatrogasce iz Donje Grede .

Foto i izvor: Grad Dugo Selo

Galerija slika

U Andrilovcu proslavljen Dan mjesta U Andrilovcu proslavljen Dan mjesta U Andrilovcu proslavljen Dan mjesta U Andrilovcu proslavljen Dan mjesta U Andrilovcu proslavljen Dan mjesta