°C 12

U Samoboru dvostruka proslava Nove godine

29.12.2018.

Vana Pocrnjić

Samoborci će i ove godine Novu dočekati dva puta, zagrijavanje je već počelo, a zabava će trajati sve do prvih sati u 2019. godini.

 Samoborski božićni sajam traje do 31. prosinca, a Samoborci i posjetitelji će i u danima vikenda uživati u ugostiteljskoj ponudi. Glazbeni program doprinijet će sjajnom raspoloženju kako bi svi u novu godinu ušli radosno.

U subotnje i nedjeljno prijepodne zagrijavati će vas Tamburaški sastav Od sumraka do zore, a nakon njega od 17 sati stiže DJ Marco Cole koji iza sebe ima nastupe na Adventu u Zagrebu, a puštat će hitove za mlađe i one nešto starije.

Od 19 sati nastupa Roko Vušković koji priprema glazbeni spektakl u rodnom gradu. I ove nedjelje u poslijepodnevnim satima zabavit će nas Miha&Mišo Trio koji sviraju od 17 sati.

Božićna špelunkica također priprema brojna iznenađenja, a vrata su za vikend otvorena od 10 do 19 sati. Od 16 sati zasvirat će Mali muzički atelje, nakon čega će posjetitelji uživati u novogodišnjoj priči. I u nedjelju će se raditi ogromne pahulje, a od 12 sati zaplesati s Balansicama.

 Realizirala se i velika želja grupice entuzijasta pa je oživljena samoborska tradicija započeta davne 1979. godine – u najveći centar za mlade u Hrvatskoj, samoborski Bunker, stiže Novogodišnji autobus.

U subotu, 29. prosinca od 20 sati tako će na svoje doći ljubitelji rock and rolla, a nastupaju bandovi: Slutim Konje, Deafness by Noise, Adrenalica, Tricikl, Sn-tn-tn, Preko Nišana. Ulaz je slobodan.

 Posljednjeg dana ove godine, 31. prosinca, Samoborce očekuje bogat cjelodnevni program koji počinje već od 10 sati uz DJ Jurki & DJ eM Bee, a zvijezda dana svakako je Giuliano, popraćen Diktatorima. Za večernju zabavu koja počinje u 23 sata pobrinut će se Falset Band.

 Kao i svake godine, u novu 2019. ući će se uz ritam nezaobilaznog valcera, a za poseban ponoćni ugođaj pobrinut će se Mirnovec Pirotehnika sa svojim atraktivnim vatrometom. Uz pregršt dobre glazbe svi će posjetitelji moći uživati i u besplatnom kuhanom vinu i češnofki to go.

Ugostiteljski objekti također rade duže, u petak i subotu do 02:00 sata te 31. prosinca do 04:00 sata. Zbog dvostrukog dočeka na snazi je i posebna regulacija prometa, Trg kralja Tomislava bit će zatvoren za promet u vremenu od 10 do 15 sati te navečer od 22 do 01:00 sat nakon ponoći.