°C 9

Obožavate prirodu i pecanje? Onda je ovo savršeno mjesto za vas!

28.07.2016.

MajaR

Neki preferiraju more, neki planine, a mnogo je zaljubljenika u prirodu i bezbrižno pecanje. Ako ste i vi jedan od njih onda je ribnjak "Mokrica" u Sv. Ivanu Zelini mjesto stvoreno za vas.

Kratka povijest

Jezero Mokrica rezultat je marljiva rada više od 250 ribiča svih uzrasta koje okuplja Športsko ribolovno društvo Zelina. Naime, ribnjak datira iz 16. stoljeća, a 1980. godine je obnovljen, proširen i dograđen. Ovaj je prostor s vremenom je postao omiljeno izletište. Na njega dolaze  zaljubljenici u prirodu, ali i osnovnoškolci na nastavu biologije. Na njemu se također već nekoliko godina organizira tradicionalna Gljivarijada.

Ribička kućica otvorena je za sve ribiče i one koji će to tek postati, kao i za sve zaljubljenike u prirodu kroz cijeli tjedan (osim ponedjeljka i utorka).

Ljubazni domaćini će Vas na ribnjaku dočekati i na blagdane (bez obzira na koji dan u tjednu oni padali), a očekuju Vas u svako doba dana, od izlaska do zalaska sunca.  

Ribe koje obitavaju u ovom jezeru su: šaran, amur, štuka, smuđ, patuljasti som, babuška i linjak, a voda se proteže an osam hektara.

Nemate nikakve planove za vikend, a tako bi voljeli uživati u prirodi nakon sparnog radnog tjedna? Put pod noge, ribički štap u ruke i pravac Sv. Ivan Zelina. Ovo mjesto neće vas ostaviti ravnodušnim!

Za dodatne informacije javite se Damiru Banovecu, predsjedniku Športskog ribolovnog društva Zelina na broj 01/2062-322.