°C 21

Ljeto u Samoboru: Igre, radionice, kino na otvorenom...

28.06.2017.

majai

Sutra počinje manifestacija Ljeto u Samoboru koju svake godine organizira Turistička zajednica grada Samobora. Programi će trajati sve do 31. kolovoza, a suorganizatori su Gradska knjižnica Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor, samoborski Komunalac, Samoborski muzej, FitnessOF by Out Fit i Laboratorij zabave. Pokrovitelj projekta je Grad Samobor.

Program Ljeto u Samoboru održavat će se na četiri lokacije, na Trgu Matice hrvatske, u parku na Trgu Matice hrvatske, na zelenoj površini iza samoborskog kina i na dječjem odjelu Gradske knjižnice Samobor.

U sklopu projekta građanima i posjetiteljima Samobora omogućit će se besplatno sudjelovanje na raznim aktivnostima na otvorenom kao što su ljetno kino, sportska rekreacija, društvene igre (šah na otvorenom, jenga, složi 4 u vrstu, školica...) i likovne radionice.

Program Sportska rekreacija sadrži kreativne vježbe za cijelu obitelj (poligoni, zabavne vježbe loptom, povlačenje užeta, aerobne vježbe...). Tijekom ovih aktivnosti sudionici će moći napraviti MOBILITY TEST. Riječ je o testiranju fleksibilnosti tijela i uočavanju disbalansa u tijelu koji mogu uzrokovati kronične bolesti, a koje se lako ispravljaju ako se na vrijeme uoče. Vježbe i testiranja će se održati u suradnji s trenerima tvrtke FitnessOF by Out Fit.

U suradnji s Laboratorijem zabave realizirat će se i novi internacionalni humanitarni projekt Buddy Bench/Frendovska klupa koji je osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi. Djeca će sama oslikavati i ukrasiti klupe i tako se uključiti u ovaj humanitarni, edukativni, interaktivni i zabavni projekt. Sve kroz igru i druženje.

Svi programi u sklopu projekta Ljeto u Samoboru su besplatni.

(Grad Samobor)

Galerija slika

Ljeto u Samoboru: Igre, radionice, kino na otvorenom... Ljeto u Samoboru: Igre, radionice, kino na otvorenom...