°C 0

Akocije darivanja krvi u općinama jaskanskog kraja

22.08.2020.

Maja Peranić

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održat će se idućeg tjedna od utorka do četvrtka u općinama Klinča Sela, Pisarovina i Krašić te u jaskanskom naselju Gornji Desinec.

Riječ je o područnim akcijama koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko, a koje počinju u Klinča Selima, 25. kolovoza, u DVD-u Klinča Sela od 16 do 18,30 sati. U srijedu, 26. kolovoza, krv možete dati u Krašiću u DVD-u Krašić od 17 do 18,30 sati. U Pisarovini će se nove doze prikupljati 27. kolovoza u Staroj školi od 12 do 16 sati, a istog dana krv možete dati i u Gornjem Desincu u prostorijama DVD-a Gornji Desinec od 17 do 19 sati.

-Zalihe krvi su smanjene pa molimo sve darivatelje da se akcijama odazovu – poručuju iz GDCK-a Jastrebarsko.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi mogu pristupiti osobe koje nemaju neke od simptoma:
povišena tjelesna temperatura, suhi kašalj, groznica, grlobolja, kratki dah, opća slabost, bol u mišićima te nisu bili ili došli iz inozemstva unatrag 30 dana

-Na akcijama ćemo se pridržavati svih mjera koje su naložili Nacionalni stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo RH, a pridržavajući se i uputa tima iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji će biti na akcijama DDK. Tim više je svaka doza date krvi lijek za spas nečijeg života, posebice u ovim okolnostima epidemije uzrokovane koronavirusom – COVID 19, kada se svi moramo pridržavati mjera zaštite i samozaštite – kazali su iz Gradskog društva crvenog križa i dodali:

-Molimo za strpljenje i poštivanje protokola zbog novih uvjeta darivanja krvi u skladu s COVID-19.