°C 29

Pobjednička serija zaustavljena u Varaždinu

30.09.2023.

Damir Žbulj

Svakom nizu jednom mora doći kraj. Tako je i pobjednička serija novog trenera Dinka Jeličića zaustavljena u Varaždinu. Iako, realno nije trebalo biti tako, a Gorica je zaslužila barem bod, a ne minimalni 1:0 poraz...

Sredinom prvog poluvremena Varaždin je brzinski izveo jedan slobodan udarac, loptu je u prostor dobio Drožđek, kojeg je u kaznenom prostoru 'pomeo' Banić.

Postonjski je bio siguran realizator kaznenog udarca i to je bilo dovoljno Varaždincima za slavlje. 

Gorica je nakon dolaska Jeličića dobila Rudeš, Hajduk, Istru 1961 i krapinski Zagorec u šesnaestini finala Kupa. 

Imao je turopoljski prvoligaš u Varaždinu veći posjed, više pokušaja prema suparničkim vratima, ali ovaj put nije uspjela doći do pogotka.

Već u otvaranju dvoboja je Krizmanićev udarac glavom zaustavljen na gol liniji, a imao je dobru priliku i Vujnović, koji je slabo pucao nakon bijega domaćoj obrani.

Vujnović je u prvom poluvremenu imao još jedan opasan pokušaj, ali s ruba kaznenog prostora nije uspio pogoditi niti okvir gola.

Gorica je najbliže pogotku bila u drugom poluvremenu, kad je Vujnovićev udarac obranio Zelenika, a na odbijenoj lopti Štiglec nije iz neposredne blizine uspio pospremiti loptu u mrežu, nego je pogodio domaći blok.

Gorica nije bila prava u Puli, ali je tamo uspjela doći do bodova, dok je u Varaždinu možda i zaslužila barem bod, a ne drugi ovosezonski poraz.

Prilika za popravni bit će u idućem kolu, na novom gostovanju, u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, prije reprezentativne pauze.

Idući domaći dvoboj bit će 21. listopada, kad u Veliku Goricu stiže Jakirov Dinamo.