°C 32

Pobjednička pjesma za oproštaj Sopića od goričke svlačionice

24.08.2023.

Damir Žbulj

Željko Sopić vodio je Goricu u samo 24 službene utakmice, no, ostat će zauvijek upisan u povijesti turopoljskog kluba kao trener koji je odveo Goricu do spektakularnog prvoligaškog opstanka!

Upisao je ukupno upisao sedam pobjeda, devet remija i osam poraza...

"Na mjesto glavnog trenera Gorice stigao je krajem studenoga prošle godine, prilikom čega je izjavio: "Ispadanje nije opcija!" - i tako je i bilo. Momčad Gorice je pod njegovim vodstvom učinila ono što se mnogima činilo nemoguće, uspjela uloviti 11 bodova zaostatka koje je imala u jednom trenutku i zadržati prvoligaški status. U novoj sezoni, nakon četiri odigrana kola, Gorica ima pet bodova, a iduća utakmica na rasporedu je u petak protiv Slaven Belupa," poručili su na oproštaju iz kluba.

Momčad se od Sope oprostila na najbolji mogući način, onom poznatom pobjedničkom pjesmom...

Nadamo se kako će Gorica i bez Sopića nastaviti sigurno ploviti prvoligaškim društvom!

"Ovim putem zahvaljujemo treneru Sopiću na postignutim rezultatima i želimo mu puno sportskog uspjeha u nastavku karijere," dodali su iz HNK Gorica.

Otkriveno je kako će u petak od 20 sati protiv Slaven Belupa ekipu s klupe voditi dosadašnji Sopićevi pomoćnici, Mensur Mujdža i Marko Krnjić, a na predsjedniku Črnku je sada da pronađe adekvatnu zamjenu na mjestu prvog stratega turopoljskog prvoligaša.