°C 22

Druženje i zajedništvo na Betoncu obilježili i ovu Humanitarku!

28.05.2023.

Damir Žbulj

Nema diskusije kako je i deveta gorička Humanitarka apsolutno opravdala sva očekivanja! Na Betoncu u Cvjetnom naselju okupilo se stotine naših sugrađanki i sugrađana, koji su uživali u dobrom haklu, ali prije svega u sjajnom druženju i odličnoj zabavi tijekom cijelog dana...

Sve nas je povezao plemeniti cilj, jer deveto izdanje najboljeg malonogometnog turnira u Velikoj Gorici imalo je opet humanitarnu priču, za liječenje i rehabilitaciju malog Noe Kokanovića iz Kuča!

Utakmice su krenule u ranim jutarnjim satima, ekipe su pokazale zavidnu formu na terenu, ali i izvan njega, a do kraja su se probili igrači Gorenc Transporta i momčadi Polj Prom.

Daniel Gorenc okupio je nikad mlađu ekipu, za njegovu momčad ovo je bilo treće finale, a u dva prijašnja su poraženi na penale. Ovaj put sreća im se osmjehnula, u zadnjoj sekundi su zabili za izjednačenje, a u raspucavanju su Brežani sačuvali mirnoću i hrabrost!

"Došli smo sudjelovati u ovom humanitarnom spektaklu, popiti cugu, pojesti nešto, a na kraju smo osvojili turnir i preponosan sam," pričao je Gorenc na Betoncu nakon osvajanja toliko željenog trofeja.

Bile su na Betoncu i naše Buvljakuše, koje su se i ovaj put istaknule svojim dobrotvornim radom, uživali su i naši najmlađi i Humanitarka je i ove godine pokazala kako je puno više od humanitarnog malonogometnog turnira, nego je i mjesto okupljanja i jedna jako, jako lijepa priča koja je itekako potrebna Velikoj Gorici!

Ne smijemo zaboraviti i istaknuti Legalis Team, predstavnice svih naših goričkih emancipiranih žena, koje su i ove godine ostavile svoj trag i koje su pokazale snagu koja pokreće svijet, a to je Ljubav.

Zaista s velikim slovom LJ!

Pamtit ćemo pobjednike, pamtit ćemo i da je Luka Sedlaček izabran za najboljeg igrača turnira, ali ćemo prije svega pamtiti nevjerojatnu energiju i zajedništvo svih okupljenih na Betoncu!

Jedva čekamo jubilarno deseto izdanje Humanitarke! Bravo, Goričani! Svaka čast i hvala svima koji su dali barem mali doprinos u ovom sportskom i društvenom spektaklu!