°C 0

Tragedija u Jakovlju: Maloljetnik poginuo na motociklu

12.10.2020.

Maja Peranić

Tragična prometna nesreća dogodila se u subotu poslijepodne na području Jakovlja. Smrtno je stradao maloljetnik koji je upravljao motociklom.

-10. listopada, oko 17.30 sati u Jakovlju, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A kategorijom, neregistriranim motociklom marke Kawasaki KLE 500 maloljetnik se kretao južnom prometnom trakom Topličke ceste u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 128 nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je prešao na sjevernu kolničku traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera gdje je naletio na prednji lijevi dio osobnog automobila marke Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak, a radi izbjegavanja naleta vozilom se pomaknuo u desno gdje je desnom bočnom stranom udario u metalnu zaštitnu ogradu i bočnu zapreku. Nakon naleta, motocikl je udario u betonsku ogradu-izvijestila je policija.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao maloljetnik, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Lakše je ozlijeđen 18-godišnji putnik iz vozila, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh.