°C 0

Samobor osigurao božićnice umirovljenicima, invalidima i nezaposlenim braniteljima

07.10.2020.

Maja Peranić

Nakon što je gotovo 1600 umirovljenika, osoba s invaliditetom i nezaposlenih hrvatskih branitelja preuzelo svoje uskrsnicu, Grad Samobor obradovat će ih i božićnicom povodom nadolazećeg blagdana.

Grad Samobor osigurava isplatu božićnica za sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i za sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, a za tu je namjenu iz gradskog proračuna osigurano 450 000 kuna.

-To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos božićnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200,00; 300,00 ili 500,00 kuna-kazali su u Gradskoj upravi.

Obavještavaju sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 8. listopada do 2. studenog 2020. godine.

Sve o prijavama i isplati božićnica možete pronaći ovdje.