°C 4

Srednjoškolcima iz Općine Dubrava stižu božićnice od 500 kuna!

26.11.2020.

Maja Peranić

Općina Dubrava donijela je odluku po kojoj će se učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine, u povodu božićnih blagdana isplatiti božićnica u iznosu od 500 kuna.

Ovo je vrlo lijepa, ali i rijetka gesta među jedinicama lokalne samouprave jer se obično božićnice ili uskrsnice isplaćuju umirovljenicima te osoba slabijeg imovinskog stanja. Općina Dubrava izgleda da budućnost vidi u mladim snagama koje na ovaj način odlučuje dodatno potaknuti.

Sve što trebaju napraviti srednjoškolci jest dostaviti dokaz o pohađanju škole koju im treba izdati ustanova koju pohađaju, osobnu iskaznicu ili potvrdu o prebivalištu, OIB te broj žiro računa na koji žele da im se novac isplati.

Obrazac za prijave nalazi se na stranicama Općine, a uz potrebnu dokumentaciju treba ga predati do 11. prosinca  osobno dolaskom u Jedinstveni upravni odjel u Općini Dubrava u periodu od 09,00 – 14,00 sati (samo ukoliko drugačije nije moguće)  i putem elektroničke pošte na mail: bozicnicesrednjoskolci2020@gmail.com. 

 

(Foto: Ilustracija/Wikimedia Commons)