°C 28

Grad Sveti Ivan Zelina sufinancira nabavku udžbenika i radnih bilježnica školarcima

31.07.2020.

Maja Peranić

Nakon Grada Vrbovca, Dugog Sela i Jastrebarskog i iz Grada Svetog Ivana Zeline najavili su sufinanciranje radnih materijala osnovnoškolcima.

Udžbenike svim osnovnoškolcima osigurala je država te će oni i nadolazeće školske godine biti besplatni svima. Radne bilježnice i ostala nastavna pomagala bit će besplatni samo u nekim sredinama koje su to osigurale u svojim lokalnim proračunima.

Grad Sveti Ivan Zelina 300 000 kuna namijenio je za nabavku pomagala i radnih materijala za osnovnoškolce te nabavku udžbenika učenicima Srednje škole D. Stražimira, istaknuli su iz Gradske uprave.

U toj se srednjoj školi planira izgraditi nova radionica i praktikum za što je u Gradskom proračunu osigurano 92 800 kuna.

Osim udžbenika i izgradnje praktikuma Grad će sufinancirati i prijevoz redovnim učenicima srednjih škola za što je osigurano 650 000 kuna. S nešto više od pola milijuna kuna financira se program produženog boravka u osnovnoj školi, a s 50 000 kuna Grad će poticati izvrsnost kod učenika u školskoj godini 2020/21.