°C 13

Održane radionice u sklopu izrade zaprešićkog Plana razvoja turizma

04.06.2020.

Redakcija

U sklopu projekta izrade Plana razvoja turizma grada Zaprešića, protekla dva dana održane su četiri radionice s fokus grupama koje čine dionici u turizmu.

Nakon analize i evaluacije trenutnog stanja i potencijala, te anketiranja građana koji su svoja mišljenja i prijedloge dali putem online ankete, projekt izrade plana razvoja turizma grada Zaprešića „Moj Zaprešić, naša priča“, ušao je u završnu fazu.

Ovoga tjedna održane su radionice s radnim skupinama; poduzetnicima, predstavnicima udruga, obrazovnih i kulturnih institucija koji su iznijeli svoja mišljenja, iskustva i prijedloge. Idući korak je analiza prikupljenih informacija te definiranje konkretnih ciljeva i mjera koje se žele ostvariti u narednom periodu.

Dokument Plan razvoja turizma grada Zaprešića identificirat će turistički atrakcijski potencijal i inventar grada, definirati ciljeve koje zajednica želi postići i opisati kako održati dugoročni i održivi razvoj turizma na ovome području.

Cijeli projekt radi se i kroz dijalog s lokalnom samoupravom, Gradom Zaprešićem i regionalnom turističkom zajednicom, TZ Zagrebačke županije, a nakon što prođe javnu raspravu, finalni dokument Plana razvoja turizma grada Zaprešića bit će predstavljen u rujnu.