°C 23

Ivanić-Grad: Osigurano 3 milijuna kuna za ovogodišnji plan asfaltiranja

10.03.2020.

Redakcija

Gradonačelnik Ivanića, Javor Bojan Leš jučer je uz pratnju suradnika održao terenski kolegij na temu donošenja završnog plana asfaltiranja ulica na području Grada Ivanić-Grada za 2020. godinu. Kako je trenutno u tijeku projekt aglomeracije, odnosno izgradnja kompletnog sustava kanalizacije tamo gdje mreža još ne postoji, u ovogodišnji plan su mogle biti uzete samo ulice koje već imaju kanalizacijski sustav. Nastojalo se izbjeći asfaltiranje ulice, gdje bi u narednom periodu izgradnjom kanalizacije ulice bile prekopane, čime bi došlo do uništavanja novog asfalta.

U sklopu kolegija obišle su se sve najkritičnije ulice, koje broje veći broj kućanstava, sukladno čemu je donesen i završni plan asfaltiranja. U naselju Gornja Poljana u plan za asfaltiranje je ušla Rudarska ulica, Poljanska ulica te Ulica Franje Moguša. Sve navedene ulice će se presvući novim slojem asfalta, dok će se u Ulici Franje Moguša postaviti i novi rubnjaci kao priprema za budući nogostup koji je trenutno u fazi projektiranja. U naselju Gornji Šarampov dogovoreno je asfaltiranje kompletne Naftaplinske ulice u sklopu koje će se rješavati i stalni problem poplava prilikom veće količine padalina. Asfaltirati će se i Ulica Ljudevita Gaja sa pripadajućim parkirališnim mjestima, kao i Ulica Milke Trnine do dvorane Žeravinec. Ujedno u plan asfaltiranja je stavljen i Marofski put - dio koji se odnosi na javnu površinu. U naselju Posavski Bregi u plan asfaltiranja ulazi Zaklepica i to odvojak kod kanala lijevo te cijeli nastavak do kraja naselja. U Trebovcu je u plan stavljen cijeli Odvojak Oborovske ulice, te Octenjačka i Šepečka ulica. U sklopu asfaltiranja u naselju u planu je i igralište uz društveni dom. U centru grada je u plan stavljen nastavak Omladinske ulice, između pogona Ivanićplasta i stambenih zgrada, koji će se nakon uređenja zatvoriti za sav promet, osim pješaka i biciklista. U naselju Lonja asfaltirati će se nastavak Dječje i Graničarske ulica sa pripadajućim odvojkom.

Uz ulice, u sklopu plana je i asfaltiranje parkirališta uz teniske terene te parkiralište i pristupna cesta ispred dvorane uz srednju školu. Cijeli plato ispred srednje škole će uskoro dobiti i potpuno novi vizualni identitet koji ćemo vam uskoro prezentirati. Procjena ukupne vrijednosti radova iznosi oko 3 milijuna kuna.