°C 14

Crveni križ Ivanić-Grada u podjeli proljetnih paketa potrebitima

21.04.2020.

Redakcija

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad jučer je krenulo sa podjelom proljetnih paketa na području Ivanića,a koje sufinancira Grad Ivanić-Grad. Radi se o paketu osnovnih prehrambenih proizvoda kao što su brašno, šećer, griz, ulje, tijesta, pasirane rajčice ali i slatke i slane proizvode poput džema, sirupa za slaganje, čaja, cappuccina, keksa, kraš ekspresa, napolitanki i krekera. Podjeli paketa pridružio se i gradonačelnik Javor Bojan Leš.

- U vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19, te uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad šaljemo poruku našim sugrađanima u potrebi da nisu sami i da uvijek mogu računati na pomoć Gradske uprave i gradskih službi - rekao je gradonačelnik Leš.

Paketi se dijele sukladno popisima Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad za kategorije korisnika zajamčene minimalne naknade, djecu tih korisnika, korisnika prava na osobnu invalidninu, te popisima Matičnog ureda Ivanić-Grad za starije osobe iznad 90. godine života.

- Na području Grada Ivanić-Grada darivat ćemo 255 korisnika, kojima će paketi uvelike olakšati ovu svakodnevnu situaciju. Pakete dijele djelatnici i volonteri GDCK Ivanić-Grad, pazeći pritom na zdravlje korisnika, ali i svoje, koristeći zaštitnu opremu i održavajući distancu - kazala je Ivana Bajt, ravnateljica ivanićgradskog Crvenog križa.