°C 16

Završen foto natječaj: Pogledajte fotografiju koja je odnijela pobjedu u Zagrebačkoj županiji

10.05.2019.

Petar Brnada

U mjesec i pol dana, koliko su sudionici imali vremena predati svoje radove na foto natječaj „Volim svoju županiju“ prijavljeno je 3667 fotografija.

Stručni žiri odabrao je najbolje iz svake županije, a iz Zagrebačke županije najbolja je bila fotografija „Klet“, autora Juraja Vidonia koja će biti u ovogodišnjem postavu putujuće izložbe „Volim svoju županiju“, a koju upravo gledate među ovim redcima.

Kako su otkrili iz Županije, najviše glasova prikupila je fotografija „Noć na Vidovoj gori“ autora Božana Štambuka iz Splitsko-dalmatinske županije, zatim „Zjenica močvare“ Ivana Kapovića iz Dubrovačko-neretvanske županije te „Lege“ Mateja Snopeka iz Osječko-baranjske županije.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija bila je profesionalna fotografkinja Mare Milin dok su članovi žirija bili Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

S obzirom na onu dobro znanu da fotografije govore više od tisuću riječi, najbolje je da pogledate galeriju najboljih OVDJE.