°C 22

Sveta Nedelja i HŽPP za integrirani javni prijevoz

24.08.2018.

Vana Pocrnjić

Dobre vijesti po pitanju javnog prijevoza stižu za građane Svete Nedelje. Tiču se integriranog javnog prijevoza odnosno moći će se koristiti istom kartom za autobus i vlak. U budućnosti je u planu i gradnja željezničke pruge.

Naime, gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec jutros je potpisao Sporazum o dugogodišnjem partnerskom odnosu u razvoju željezničkog prometa i integriranog prijevoza putnika na području Grada Svete Nedelje.

Potpisani Sporazum sadrži dvije stavke koje će se realizirati i provoditi u dvije faze. U prvoj fazi planira se uvesti javni gradski autobusni prijevoz integriran s javnim željezničkim prijevozom. To znači da će se putnici moći koristiti istom kartom za autobus i za vlak. U drugoj fazi kroz zajedničku inicijativu Grada Svete Nedelje i HŽPP-a planira se gradnja željezničke pruge i stajališta od Podsuseda do grada Svete Nedelje što je izgledno u financijskom razdoblju Europske unije 2021. - 2027. godine.

-Iznimno sam zadovoljan što smo ovom perspektivnom suradnjom još jedan korak bliže rješavanju problema javnog prijevoza u našem gradu. Nakon što smo izradili elaborat javnog prijevoza i osigurali sredstva u proračunu za sufinanciranje javnog prijevoza, sada smo ovim sporazumom sa HŽPP-om još bliže konačnom cilju, a to je bolji i jeftiniji javni prijevoz u Svetoj Nedelji- poručio je putem Facebook-a gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

(Foto: FB Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Svete Nedelje)