°C -2

Uspjeh DVD Andrilovca na natjecanju u Austriji

12.04.2018.

Redakcija

Prošlog vikenda u austrijskom mjestu Bischofsttetenu u organizaciji istoimenog vatrogasnog društva održano je jedno od najprestižnijih natjecanja u spajanju usisnih vodova pod nazivom 17. Parallel Kuppel Cup um die Crystal-Trophae.

Na natjecanju je sudjelovalo 120 najboljih svjetskih odjeljenja, među kojima i muško A odjeljenje DVD-a Andrilovec, koje je kao jedno od najboljih hrvatskih natjecateljskih odjeljenja na tom natjecanju ujedno predstavljalo Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

-Sama organizacija natjecanja, tehnički dio i gostoprimstvo su na zavidnoj razini. Paralelno se izvode vježbe na 4 staze, bodovne liste su u elektroničkom obliku, suci na svakoj stazi imaju tablete u koje unose vremena vježbe te se sve zajedno u realnom vremenu projicira publici. Kašnjenja na stazu nema, sve se odvija u točno planirano vrijeme- kazali su iz DVD-a Andrilovec.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 120 odjeljenja, a DVD Andrilovec je u velikoj konkurenciji ostvario vrijeme od 15,85 s, za što je i nagrađen peharom kao jedno od najboljih vremena natjecanja. Veliki značaj za DVD Andrilovec je i taj što su imali priliku susresti se s ponajboljim europskim odjeljenjima i razmijeniti svoja iskustva, a što je zasigurno jedan od ključeva napretka.

Iako je DVD Andrilovec bio iscrpljen i od natjecanja u Bischofstettenu i od dalekog puta, ipak je i u nedjelju, sudjelovao na domaćem natjecanju, na 9. memorijalu Milana Pažića u Svetom Ivanu Zelini.
U regularnom dijelu natjecanja s vremenom 14,7 s ekipa je ostvarila najbolje vrijeme natjecanja i osvojila prvo mjesto te se plasirala u superkup.

U superkupu je DVD Andrilovec dokazao da se često i naporno treniranje zaista isplati.  U prvom krugu superkupa DVD Andrilovec je srušio državni rekord s vremenom vježbe 13,39 sekundi, da bi nakon toga u sljedećem krugu otišli još stepenicu više i izveli vježbu za nevjerojatne 12,92 sekunde.

(Izvor: Hrvatska vatrogasna zajednica)