°C 31

Denis Kralj zatražio hitan sastanak s HŽ infrastrukturom

31.10.2017.

Igor

Vrbovečki gradonačelnik, Denis Kralj uputio je službeni poziv HŽ Infrastrukturi, investitoru i naručitelju radova na izgradnji drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci, na hitan sastanak na kojem bi se trebala rješavati goruća pitanja koja već mjesecima muče nezadovoljne stanovnike Vrbovca. 

Zbog kašnjenja radova Vrbovčani za ovaj blagdan Svih svetih imaju otežani pristup groblju, a i dio spomenika na groblju je oštećen zbog radova na izgradnji drugog kolosijeka. Između ostalog u dopisu kojeg je potpisao gradonačelnik Denis Kralj stoji: „Ceste po kojima se vozimo uništene se i ne saniraju se na adekvatan i unaprijed dogovoren način. Zbog kašnjenja radova dio naših poduzetnika trpi značajne financijske štete. Konačna sanacija ceste je upitna zbog teškog financijskog stanja izvođača radova. Zbog svih tih problema već mjesecima tražimo sastanak s naručiteljem radova i investitorom- HŽ infrastrukturom no niti na jedan naš upit nismo dobili odgovor. Ne preostaje nam drugo nego prosvjedima pokušati privući pažnju odgovornih.“

Ono što Vrbovčani traže je da se investitor obveže kako će sve uništene ceste na području Grada Vrbovca vratiti u prvobitno stanje nakon završetka radova, da Novo Selo nakon radova bude spojeno s ostatkom Grada Vrbovca istom širinom ceste kao što je bilo i prije početka radova, te da Lonjica dobije željezničko stajalište.

Shodno odaslanom zahtjevu ne dođe li do sastanka između gradonačelnika Denisa Kralja i Uprave HŽ infrastrukture do petak, 10. studenog iz Vrbovca najavljuju kako će kamionima blokirati prugu na svome području.