°C 21

Potpisan ugovor o sufinanciranje škole plivanja u Nerezinama

04.02.2019.

Redakcija

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnici općina Dubrava, Farakaševac, Preseka i Rakovec  potpisali su ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama.

Cijena škole plivanja za učenike osnovnih škola u trajanju od deset dana je 2000 kuna, što uključuje puni pansion i prijevoz, potpisivanjem ugovora o sufinanciranju potvrđeno je kako će polaznici desetodnevnu školu plivanja plaćati 1000 kuna, dok će ostatak cijene pokriti Grad i općine.

– Hvala svima što i ove godine sudjeluju u sufinanciranju škole plivanja. Poduzeće Gradski objekti osnovano je prije godinu dana i odmah smo aktivno krenuli u preuređenje zgrade i dizanje standarda u odmaralištu. S radovima nastavljamo i ove godine, u gradskom je proračunu za tu svrhu osigurano 300 tisuća kuna, a prema najavama rebalansom proračuna tijekom proljeća osigurat će se i dodatna sredstva – istaknuo je direktor tvrtke Gradski objekti Marko Belošević.Cilj nam je ove godine djeci osigurati pristup kupaonici direktno iz njihovih soba. Rješavamo i prošlogodišnji problem nedostatka vode u gornjem odmaralištu postavljanjem spremnika za vodu. U planu su i novi kreveti za gornje odmaralište. Podižemo standard odmarališta kako bi osigurali maksimalnu popunjenost kapaciteta tijekom ljetnih mjeseci – rekao je Kralj.

Zadovoljstvo ponovnim otvaranjem odmarališta izrazio je načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić, koji je istaknuo da mu je drago što se i dalje ulaže u odmaralište.

Načelnica općine Rakovec Brankica Benc naglasila je da su Rakovčani oduvijek ljetovali u Nerezinama i da je lijepo što će se i ove godine djeca ponovno družiti,  a s njom se složio i načelnik Općine Preseka Nikola Kožar, koji je dodao da je kao dijete ljetovao u Nerezinama, te da ga veseli što će to lijepo iskustvo imati priliku doživjeti i nove generacije .

Zadovoljan je i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, koji je želio spomenuti  da Općina Dubrava sufinancira i 50 posto cijene ljetovanja za djecu predškolske dobi, te da mu je drago što se dobra suradnja nastavlja. 

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ravnatelj I. osnovne škole Vrbovec Žarko Popović, koji je kazao da su prošle godine uspješno odradili školu plivanja, te da je bilo puno djece i svi su bili zadovoljni sa smještajem.

Podsjećamo, počele su prijave za novu sezonu u Nerezinama. Cijena ljetovanja za djecu predškolske dobi je 1700 kuna (puni pansion i prijevoz), za odrasle 2100 kuna, dok u sklopu obiteljskog popusta drugo dijete plaća 75 posto cijene, a treće i svako sljedeće 50 posto.

Sve informacije o novoj sezoni ljetovanja u Nerezinama možete dobiti na e-mail adresi gradski.objekti@vrbovec.hr ili na broj mobitela 098/1612-188.

(Izvor/Foto: Grad Vrbovec)