°C 21

Samoborske "Porinovce" nagradio Grad

25.03.2017.

majai

Veseli i zadovoljni, svoje dojmove s ovogodišnje dodjele nagrade Porin, održane u Splitu prije dva tjedna, podijelili su u samoborskoj gradskoj vijećnici u petak, 24. ožujka, samoborski glazbeni umjetnici, kojima su zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat priredili prijem na kojem su im uručili prigodne zahvalnice i poklone za zaslužene kristalne kipiće ili nominaciju za iste.

Jer, Porin za najbolji album etno glazbe u 2016. godini otišao je po drugi puta u ruke Singrlicama i producentima nagrađenog albuma Ajde cure u..., njihovom osnivaču i umjetničkom voditelju Tomislavu Joziću, vlasniku tonskog studija Podmornica, majstoru Bernardu Mihaliću, te Igoru Geržini, koji je radio aranžmane, a u istoj kategoriji natjecala se i Gradska glazba Samobor sa svojim albumom Šafrun, dok je maestro Siniša Leopold osvojio Porina za Gold Collection, u kategoriji za najbolji album tamburaške glazbe.

Singrlice su došle u pratnji producenta Bernarda Mihalića, maestro Siniša Leopold je osobno preuzeo priznanje i njemu namijenjene poklone, a u ime Gradske glazbe Samobor to su učinili predsjednica Vesna Mihalinec i tajnik Dubravko Mihalinec.

Domagoj Dorotić nije uspio nazočiti prijemu, no čestitke za nominaciju svakako idu i njemu.

U podužem ugodnom razgovoru s gradskim čelnicima samoborski Porinovci naglasili su kako su i njima same nagrade i nominacije bile vrlo ugodno iznenađenje, a posebno su zahvalili Gradu Samoboru, bez čije potpore bi teško mogli dogurati do ovako značajnih strukovnih nagrada i priznanja.

Gradski oci su im, uz čestitke i zahvale što svojim radom promiču Samobor kao grad kulture i umjetnika, poručili kako i nadalje mogu računati na njihovu potporu.

(Grad Samobor)