°C 9

Zelinčani dali velik doprinos povijesnom uspjehu hrvatskog hokeja na travi!

05.08.2019.

Damir Žbulj

Fenomenalan rezultat ostvarila je hrvatska reprezentacija u hokeju na travi na Europskom prvenstvu C skupine održanom u Gibraltaru.

Naši hokejaši osvojili su zlatnu medalju i plasman u viši europski razred, a velik doprinos ovom senzacionalnom uspjehu dali su i igrači Zeline, braća Petar i Andrija Hršak te Gregor i Anže Fujs.

Hrvatska će tako 2021. godine drugi puta sudjelovati na Europskom prvenstvu skupine B, nakon nastupa 2015. godine u drugoj jakosnoj skupini europskog hokeja na travi.

Igrači izbornika Norberta Nederlofa i trenera Nevena Polaka do finalu su stigli pobjedama nad Slovačkom, Portugalom, Maltom i domaćinom Gibraltarom, a zlato su oko vrata stavili poslije slavlja nad favoriziranom reprezentacijom Švicarske rezultatom 5:4. Dva pogotka postigao je Bachmann, a po jednom su precizni bili Anže Fujs, Filip Žlimen i Toni Premilovac.

"Odradili smo odlične pripreme, napravili pravi izbor igrača, a želja za pobjedama donijeli su nam ovaj povijesni rezultat," poručio je nakon slavlja trener Neven Polak.


U Sloveniji je odigrano žensko Europsko prvenstvo skupine C, a Hrvatice su na kraju zauzele četvrto mjesto.

U borbi za broncu poražene su od Švicarske nakon izvođenja kaznenih udaraca, rezultatom 2:1.

Za Lijepu našu su igrale i igračice Zeline, Anamarija Šuliček, Petra Hrupec, Lucija Nizek, Una Litvić, Katarina Filipović, Ema Bahlen i Eva Litvić. 

Hrvatsku u siječnju 2020. godine očekuju Europska prvenstva skupine B u dvoranskom hokeju. Ženska reprezentacija domaćin je u Svetom Ivanu Zelini, dok će muški reprezentativci nastupati u švicarskom Luzernu.