°C 12

Veliki Usponov bacački spektakl

09.06.2023.

Damir Žbulj

Izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić objavio je popis za skorašnje Svjetsko prvenstvo, koje će se od 8. do 17. srpnja održati u Parizu, a na njemu su i Velimir Šandor i Miljenko Vučić iz velikogoričkog Uspona!

Uz njih će u Pariz i treneri Ivan Čengić i Mihovil Rendulić, a možemo se samo nadati novim sjajnim uspjesima naših paraatletičara. Miljenko je na prošlom Svjetskom prvenstvu osvojio srebro u svojoj kategoriji bacanja kugle F11, dok je Velimir u Dohi 2015. bio brončani, baš kao i dvije godine kasnije u Londonu.

Šandor je nedavno nastupio u bacanju diska na Otvorenom prvenstvu Srbije u Kruševcu, a najbolji hitac bio mu je 17,93 metra. Vučić je u svibnju nastupio na Grand Prixu u talijanskom Jesolu, gdje je osvojio prvo mjesto s rezultatom 12,26 metara.

Bit će ovo sjajna uvertira i za paraolimpijske igre, koje se u Parizu održavaju iduće godine.

No, prije Svjetskog prvenstva u Velikoj Gorici će se u nedjelju, 18. lipnja, održati veliki sportski spektakl pod nazivom 'Bacački miting Velika Gorica' u organizaciji našeg PAK Uspon, a pod pokroviteljstvom JANAF-a i uz podršku Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom (HASOSI).

Okupit će se na bacalištu na goričkom Gradskom stadionu više od 50 paraatletičarki i paraatletičara iz desetak klubova.

"Ova suradnja između PAK Uspona i JANAF-a predstavlja iznimnu priliku za promociju vrhunskog sporta i podršku paraatletičarima, a sve natjecatelje i gledatelje očekuje nezaboravno iskustvo. Budite svjedoci izvanrednih nastupa i iznimnih rezultata te uživo svjedočite rastu sportskog duha u našoj zajednici," poruka je iz Uspona.