°C 6

Sveta Nedelja: Humanitarna utakmica za djecu iz Udruge Kolibrići

23.10.2019.

Romana Šimek

Danas, 23. listopada 2019. godine na nogometnom igralištu HNK Tigar Rakitje u na adresi Rakitska cesta bb, Rakitje s početkom u 16:00 sati održava se humanitarna utakmica između veterana HNK Tigar Rakitje i Humanih zvijezda Hrvatske ’03.

U skladu s Vašim mogućnostima podržite humanitarnu akciju uplatama na posebno otvoren žiro račun u Samoborskoj banci, IBAN broj: HR6424030091521000230. Uplate za humanitarnu akciju moguće je izvršiti i zadnji dan u srijedu 23.10.2019. godine.

Humanitarna utakmica održat će se u sklopu pokrenute humanitarne akcije posvećene životno ugroženoj djeci iz Udruge Kolibrići, djeci s različitim medicinskim dijagnozama, od kojih većina ne može govoriti, kretati se, samostalno disati i kojoj je potrebna 24-satna roditeljska skrb i aparati za održavanje na životu. Zovu se mali Kolibrići, a dvoje malih Kolibrića stanovnici su Grada Sveta Nedelja.

O humanitarnoj akciji

Ivana Hajdinjak, predstavnica Udruge "Kolibrići” objasnila je da su djeca ,,Kolibrići” vitalno ugrožena djeca sa različitim medicinskim dijagnozama poput spiralne mišićne atrofije, raznih genetskih poremećaja i mnogih drugih dijagnoza. Djeca su ovisna o cjelodnevnoj roditeljskoj skrbi. Većina djece ne može se samostalno kretati, govoriti, udisati i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu. Osnovna zadaća udruge je sudjelovanje i organizacija raznih humanitarnih aktivnost, a sve u svrhu prikupljanja sredstava za nabavku raznih medicinskih pomagala koja su djelomično pokrivena te se nalaze na listi HZZO-a ili se ne nalaze na istoj. Zahvalila se Draženu Posavcu na realiziranoj ideji i svima koji su odlučili podržati ovu humanitarnu akciju, gradonačelniku Svete Nedelje na pokroviteljstvu, a ovim putem pozvala je sve da se pridruže sutrašnjoj utakmici i time podrže ,,Kolibriće”.

Miroslav Bičanić, predstavnik Humanih zvijezdi Hrvatske ’03 zahvalio se gradonačelniku Svete Nedelje na podršci tijekom provedbe humanitarne akcije. Istaknuo je nekoliko poznatih imena koja će zaigrati na nogometnom terenu u Rakitju, a neka od njih su: Goran Vlaović, Amir Kazić Leo, Boris Živković, Davor Dretar Drele i drugi. Naglasio je kako će na samoj utakmici igrati i gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec. Branko Stupar, predstavnik Humanih zvijezdi Hrvatske ’03 naglasio je kako je ovo već 130 organizirana humanitarna utakmica. Tom prigodom, još jednom je pozvao sve ljude dobre volje da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.

Dario Zurovec, gradonačelnik Grada Svete Nedelje pozdravio je prisutne i istaknuo kako je zdravlje ključan faktor te da svi koji su u prilici pomognu djeci, ,,Kolibrićima”. ,,Sport je lijepi alat kako bi pomogli onima kojima je pomoć. Drago mi je da smo mogli izaći u susret i podržati hvalevrijednu akciju. Naglasio bih da će humanitarne akcije uvijek biti podržane od strane Grada Svete Nedelje i ureda gradonačelnika” istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje. Također, još jednom pozvao je sugrađane i sve ljude dobre volje da se prisustvuju sutrašnjoj humanitarnoj akciji i time pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.