°C 8

Sudjelovanjem na turniru u Italiji RK Jamnica je i službeno završila ovaj dio sezone

17.07.2019.

Josipa Hodalj

Rukometni klub Jamnica iz Pisarovine natjecateljsku godinu 2018/19. zaokružio s dva je velika događaja, a to su organizacija sedmog međunarodnog turnira u mini rukometu "Pisarovina 2019" te odlaskom na veliki međunarodni turnir u Sand in Taufers u Italiji.

"Pisarovina 2019" je sad već tradicionalni turnir za mlađe dobne kategorije koji je ove godine doživio svoje sedmo izdanje te je u Pisarovini 25.svibnja 2019. godine okupio čak 43 ekipe dječaka i djevojčica u konkurenciji 2008., 2009. i 2010. godišta.

U školskoj sportskoj dvorani u Pisarovini okupilo se tako preko 500-tinjak igrača/ica i veliki broj njihovih roditelja, prijatelja i navijača, a nakon odigranih 107 utakmica najbolji su nagrađeni nagradama organizatora.

Rezultati sudionika su sljedeći: 
U konkurenciji dječaka rođenih 2008. godine, prvo mjesto osvojio je RK PPD Zagreb, drugo mjesto RŠK Karlovac, a treće mjesto RK Zabok.

U konkurenciji dječaka 2009. godišta, prvo mjesto osvojio je RK Gospić, drugo mjesto RK PPD Zagreb i treće mjesto RŠK Karlovac.

U konkurenciji dječaci 2010. godišta, prvo mjesto osvojio je RŠK Karlovac, drugo RK Ivančica Ivanec, a treće RK Dubrava Zagreb.

U konkurenciji djevojčica rođenih 2008. godine prvo mjesto pripalo je RK Jamnici, drugo ŽRK Bistri i treće mjesto ŽRK Vrbovskom.

U konkurenciji djevojčica 2009. godišta, prvo mjesto osvojile su ŽRK Lokomotiva, drugo mjesto RK Gospić i treće mjesto RK Jamnica.

U konkurenciji djevojčica 2010. godište, prvo mjesto pripalo je ŽRK Lokomotivi, drugo mjesto ŽRK Knežopoljki (BIH) i treće mjesto ŽRK Udarniku Kurilovec.

Osim već navedenih klubova na turniru su sudjelovali još i RK Bedekovčina, RŠ Vučići Zagreb, RK Zagorec Krapina, HRK Gorica, RK Pavleki Zagreb, RK Viro Virovitica, RK Metalac Zagreb, RK Garešnica, ŽRK Zelina, RK Zaprešić i RK Mladost 09 Samobor.

34. HB CUP Sudtirol Summer Cup jedan je od najvećih turnira za mlađe dobne kategorije na kome je ove godine od 05. do 07.srpnja 2019. godine pored 140 prijavljenih ekipa iz sedam zemalja sudjelovao i rukometni klub Jamnica sa svojim mladim igračima podijeljenima u ekipe dječaka i djevojčica rođenih 2006. godine, ali i mlađi. Na sjeveru Italije, u pokrajini južni Tirol ove godine mladi rukometaši su svojim odličnim igrama na najbolji način promovirali Pisarovinu i svoj klub. Dječaci su izborili polufinale osvojivši uvjerljivo grupu s četiri pobjede i jednim neriješenim rezultatom.Na kraju osvojili su četvrto mjesto u konkurenciji 18 ekipa iz Njemačke, Italije, Austrije i Hrvatske. Djevojčice su stale korak do polufinala budući su nakon jednog poraza i četiri pobjede u nizu izgubile u odlučujućoj utakmici od domaćina SSV Taufers. U njihovoj konkurenciji nastupilo je 14 ekipa te su na kraju zauzele odlično peto mjesto.

Sudjelovanjem na ovom turniru u Italiji, RK Jamnica je i službeno završila ovaj dio sezone.

- Nakon zasluženog ljetnog odmora početkom rujna krećemo sa novim rukometnim „avanturama“ u Pisarovini. Ovim putem pozivamo sve djevojčice i dječake zainteresirane za treniranjem i igranjem rukometa da se uključe u našu uspješnu rukometnu priču.- komentiraju iz kluba. 

Galerija slika

Sudjelovanjem na turniru u Italiji RK Jamnica je i službeno završila ovaj dio sezone Sudjelovanjem na turniru u Italiji RK Jamnica je i službeno završila ovaj dio sezone Sudjelovanjem na turniru u Italiji RK Jamnica je i službeno završila ovaj dio sezone Sudjelovanjem na turniru u Italiji RK Jamnica je i službeno završila ovaj dio sezone