°C 10

Sesar preuzeo nagradu za najboljeg trenera: Treba gledati prema naprijed...

29.05.2019.

Damir Žbulj

Trener Gorice i legenda hrvatske košarke, Josip Sesar, baš je uživao u utorak navečer u Domu sportova! Prvo je na poluvremenu preuzeo nagradu za najboljeg ovosezonskog trenera u Hrvatskoj, koju su mu dodijelili njegove kolege treneri u HT Premijer ligi, da bi onda nakon toga s tribina, u društvu obitelji, svjedočio i trećoj finalnoj pobjedi nad Cedevitom 'njegove' Cibone, kluba gdje je ostavio dubok igrački trag.

-->> Zasluženo priznanje kolega: Josip Sesar najbolji trener HT Premijer lige

Razgovarali smo nakon utakmice sa Sesarom o tome koliko mu znači ova nagrada, ali i o planovima vezanim uz KK Gorica, koja je nedavno dobila novog predsjednika...

"Hvala vam lijepa na čestitkama! Mislim da je ovo jedna 'prava' nagrada, pogotovo jer su za mene glasali kolege treneri i oni su sigurno prepoznali naš rad u KK Gorica i naš trud u ovoj sezoni."

"Ono što bih posebno htio istaknuti je moja momčad, igrači KK Gorica, od prvog do zadnjeg, koji su imali sjajnu volju i želju za radom i koji su prezentirali sve ono što smo se dogovarali. Ovo je u biti i nagrada za njihov rad,"naglasio nam je u razgovoru za VG Danas Josip Sesar.

Strateg košarkaša Gorice krajem je prošle godine zaslužio i nagradu za najboljeg trenera u Velikoj Gorici. Priznanja za njegov rad nisu slučajna...

"Mislim da smo imali jednu dobru premijerligašku sezonu, ali veliki problem je što sam ja u prvom dijelu sezone bio i u stožeru reprezentacije. Nismo od starta bili kompletirani, nekoliko igrača imalo je problema s ozljedama i tu smo imali problema. Međutim, u drugom dijelu sezone, pogotovo kad nam je stigao Lovro Mazalin, smatram da smo se kompletirali i napravili smo sjajnu kemiju unutar momčadi i to je ono što me čini veselim i sretnim. To je nešto što mi daje motiv za daljnji rad...

"No, od toga se ne živi. Napravili smo dobru sezonu, ali treba gledati prema naprijed i vidjeti što i kako dalje..."

Nagrade su dobili i statistički najbolji strijelac HT Premijer lige Hrvoje Vučić (KK Alkar), koji je u prosjeku zabijao 17.6 poena po susretu. Najbolji skakač je Abdul-Malik Abu (KK Vrijednosnice Osijek) s 9,4 uhvaćene lopte u prosjeku, dok je najbolji asistent Mario Ihring, također iz redova Brokera, koji je po utakmici imao 6,5 uspješnih dodavanja.

Najkorisniji igrač (MVP) HT Premijer lige po izboru trenera je igrač Splita Pavle Marčinković.

TREBA SE NAPRAVITI 'PRIMOPREDAJA'...

Nažalost, još uvijek nije sigurno da će Sesar nastaviti svoj rad u goričkom premijerligašu. Duško Radović preuzeo je mjesto predsjednika kluba od Darka Matića, koji je zaslužan da je talentirani Mostarac i stigao u Veliku Goricu.

"Pričao jesam s novim predsjednikom i još nismo sve definirali. Normalno da nas očekuje još razgovora, jer treba vidjeti i koji igrači će biti u klubu. Znamo svi da se promijenila Uprava, došao je novi predsjednik. Treba se napraviti ta 'primopredaja' u klubu, izvršiti budžetiranje i nakon toga možemo ponovno sjesti i razgovarati dalje..."

Sesar je u posljednje dvije sezone pokazao kako se radi o izuzetno talentiranom mladom hrvatskom košarkaškom strategu, pred kojim je blistava trenerska karijera. Jedan je od glavnih faktora oživljavanja košarke u Velikoj Gorici i možemo se samo nadati kako ćemo u igrama KK Gorica pod njegovim vodstvom uživati barem još jednu sezonu.

(Foto: HKS, Marin Sušić)