°C 14

Sesar: Nisam zadovoljan kako je završila sezona, zaslužili smo više

02.05.2019.

Damir Žbulj

Nakon sjajne partije u subotu i domaće pobjede nad Splitom, košarkaši Gorice nisu uspjeli slaviti i na gostovanju na Gripama i tako izboriti polufinale doigravanja prvenstva Hrvatske.

Domaćin je na kraju upisao 73:65 (19:15, 20:14, 13:11, 21:25) pobjedu vrijednu poluzavršnice i okršaja s Cibonom.

Split je, osim u samom otvaranju utakmice, bio u prednosti praktički cijeli dvoboj. U jednom trenutku početkom posljednje dionice bilo je ogromnih +17, manje od pet minuta prije kraja na semaforu je 64:49, ali je borbena Gorica u finišu zaprijetila, stigla na četiri poena zaostatka, no, trica Prgometa za potpuni priključak nije ušla i protivnik je uspio prelomiti dvoboj na svoju stranu.

"Teška utakmica, mislim da nije baš bila gledljiva. Trenutak inspiracije Pavla Marčinkovića odlučio je pobjednika. Čestitam Splitu," rekao je nakon susreta trener Gorice Josip Sesar, koji je ove povratničke sezone u elitnom društvu Premijerligaša napravio odličan posao.

Na Gripama nije mogao računati na Papca, Vučića i Mikšića, Baković je u ranoj fazi utakmice dobio tri osobne pogreške, a ozlijedio se i Petrović.

Nije bio presretan ishodom...

"Tek nekim stvarima tijekom sezone sam zadovoljan, a nisam zadovoljan završetkom. Mislim da smo mogli puno više napraviti. Imali smo problema s ozljedama, nismo bili kompletni i zbog toga sam žalostan. Mislim da smo po kvaliteti i kako smo igrali, zaslužili više. Sa Splitom smo ove sezone igrali šest puta, imamo četiri pobjede, a dva poraza su stigla u najnezgodnijem trenutku."

Pavle Marčinković predvodio je Žute do slavlja s 32 poena. U redovima Gorice istaknuo se Borna Kapusta sa 17 poena i šest asistencija. Ivan Majcunić dodao je 16 koševa, dok je Lovro Mazalin ubacio 12, uz osam skokova i tri asistencije. Marko Baković je upisao tek sedam poena (šut iz igre 3/12), ali je imao 14 skokova, od čega čak osam u napadu.

"Dolaskom Grgurevića, Split je agresivniji, rastrčani, igraju jako dobru košarku. Unio im je dodatno samopouzdanje. Splitsku mladost je lijepo za gledati, iako nije puna dvorana ljudi bodre mlade igrače i mislim da su na pravom putu," poručio je za kraj Sesar.

Prvi cilj, ostanak u najvišem rangu hrvatske košarke, davno je ispunjen, a Gorica je na kraju ušla u doigravanje sa šeste pozicije, a ostat će zapisan i ulazak u polufinale Kupa Kreše Ćosića. Po prvi puta je izborena završnica, a nakon polufinalnog slavlja nad Splitom nad Gripama, Cedevita je bila ipak presnažna.

Bila je to sezona za pamćenje i vjerujemo kako će strateg i kostur ekipe ostati na okupu i kako ćemo iduće sezone gledati još bolju Goricu i da će velikogorički i turopoljski ljubitelji košarke, a sigurni smo kako ih ima, u većem broju pohoditi njihove utakmice i da će dobiti podršku. kakvu i zaslužuju, u godini kad klub slavi 50. rođendan!