°C 17

Sara Habijančić odlično odradila svoje prve seniorske turnire i borbe

25.04.2023.

Damir Žbulj

Fenomenalna Sara Habijančić prošlu je godinu završila kao druga juniorka Europe, a sada su pred njom i seniorski izazovi! Navikla nas je sjajna Sara na vrhunske rezultate i medalje pa ne sumnjamo kako će i u konkurenciji starijih taekwondoašica uskoro osvajati nova odličja.

Prvi veliki ispit imala je krajem veljače na G1 Slovenia Open turniru, krajem veljače u Ljubljani.

Čelnik TKD Velika Gorica Igor Matić ispričao nam je dojmove: "S obzirom na to da je od ove godine seniorka, na turnire ulazi bez osvojenih bodova na WT rang listi svjetske TKD federacije, a to znaci i teži put u ždrijebu turnira. Kako nas Sara uvijek razveseli sa svojim nastupima, tako je i svoj prvi seniorski turnir odlično odradila. Sara u Sloveniji osvaja deveto mjesto i svoje prve bodove na WT rang listi. U osmini finala je izgubila od predstavnice Belgije, koja je trenutno na desetom mjestu svjetske rang liste, rezultatom 2:1 u rundama."

Drugi nastup imala je na G2 Belgian Open u belgijskom gradu Lommelu: "Na ovom turniru nastupilo je preko 1200 natjecatelja od čega je bilo 700 seniorki i seniora. U Sarinoj kategoriji do 57 kilograma ukupno je bilo prijavljeno 43 taekwondoašice. Kako je Sara s devetim mjestom u Sloveniji osvojila vrijedne bodove, na ovom turniru je preskočila prvo pretkolo te je odmah bila u glavnom ždrijebu, a u prvom kolu svladala je predstavnicu iz Španjolske."

"U drugom kolu Saru je čekala aktualna viceprvakinja svijeta i treća s Olimpijskih igara iz Tokija!"

"Sara se izvrsno držala, povela je sa 1:0 u rundama ali iskusna predstavnica s Tajvana je uspjela preokrenuti rezultat i pobijediti s 2:1. Veliko je to iskustvo za Saru boriti se sportašicom koja je sami vrh svjetskog taekwondoa u kategoriji do 57 kilograma, koja je trenutno šesta na WT rang listi. Sara je ovdje ponovila uspjeh iz Slovenije te je na kraju bila deveta i opet je zaslužila nove bodove na WT rang listi," ponosno je istaknuo Matić.

Sredinom travnja Sara je nastupila na jakom G1 Spain Openu te je tamo ostvarila najbolji rezultat. Izgubila je borbu za medalju od suparnice iz Italije, trenutno 14. na svjetskoj rang listi, ali je osvojila fantastično peto mjesto!

"Prije toga je uspješno svladala šestu nositeljicu, domaću predstavnicu iz Španjolske. Ponovno je prikupila vrijedne bodove te će od svibnja biti na 210. poziciji svjetske WT ljestvice, od ukupno 520 sportašica u njenoj kategoriji! Odličan je to uspjeh naše Sare," poručio je za kraj Matić.

Sigurni smo kako će i ove godine, ali i u narednim sezonama, biti puno novih sjajnih uspjeha i medalja.