°C 25

Prijavite se na Žumberak trail: Želimo Zagrebačku županiju postaviti na međunarodnu scenu trčanja!

21.06.2023.

Damir Žbulj

Bliži nam se Žumberak trail, najprestižnija trail utrka u Zagrebačkoj županiji, na kojoj je svoje sudjelovanje već potvrdilo više od 500 trkača i trkačica, a prijave su produljene i traju do 26. lipnja!

Ova se međunarodna trail utrka održava 1. srpnja na području Jastrebarskog i Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje, a osim trčanja netaknutom prirodom, trkači imaju priliku osvajati svjetske bodove u trail trčanju (ITRA) i kvalifikacijske bodove za najprestižniju svjetsku utrku Ultra du Mont Blanc (UTMB).

"Trkači mogu birati između rekreativne (8 km) i kratke (15 km) staze, polumaratona (22 km) i maratona (42 km), a jedno je sigurno, koju god utrku odabrali, dobra zabava je zagarantirana," javili su nam organizatori iz Društva za sport i rekreaciju 'Jastreb extreme', koji imaju dugogodišnje iskustvo u pripremi i organizaciji utrka.

"U suradnji sa sponzorima i pokroviteljima nudimo natjecateljima i bogat startni paket, a ovim događanjem želimo područje Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje, ali i cijelu Zagrebačku županiju, postaviti na međunarodnu scenu trčanja, kao regiju poznatu po sportsko – rekreacijskom trčanju i kao regiju koja se izvrsno nadopunjuje s turizmom i dodatnim dopunskim sadržajima što posjetitelji upravo i traže!"



U sklopu utrke organizirano je četvrto natjecanje u nordijskom hodanju Prvenstva Hrvatske, koje će se održati u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom, a okupit će 50 trenutno najboljih nordijskih hodača u Hrvatskoj.