°C 13

Preko 30 ekipa sudjelovat će na turniru "Sportom protiv droge"

24.05.2018.

Vana Pocrnjić

 U Ivanić-Gradu jučer je održana konferencija za novinare uoči 18. izdanja humanitarnog malonogometnog turnira "Sportom protiv droge" u hotelu Sport. 

Turnir se održava od 28. svibnja do 15. lipnja kada je i velika završnica uz nastup grupe Belfast food i Craft Fest – festival craft piva na Izletištu Petek.

Direktor turnira dr. sc. Mile Marinčić rekao je da do sada prijavljeno preko 30 ekipa s područja Grada Ivanić-Grada te da je ukupni nagradni fond ovogodišnjeg turnira 50.000 kuna.

-Od 2000. godine nastupilo je preko 700 ekipa te je prikupljeno preko 250.000,00 kn u humanitarne svrhe. Turnir je tijekom godina pomogao mnogim ustanovama i građanima u potrebi, između ostaloga udruzi Mali Prin, Caritasu župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu i Udruzi žena za borbu protiv karcinoma-naglasio je Marinčić.

Predstavnici sponzora, Croatia Osiguranja i Auto Zubaka, izrazili su zadovoljstvo što i ove godine mogu biti dio ove humanitarne priče koja potiče zdrav način života i animiranje mladih na bavljenje sportom.

Uz glavni turnir seniora i veterana tradicionalno se održava i srednjoškolski turnir koji je već došao do svoje četvrtzavršnice, a drugu godinu zaredom održat će se i turnir prstića i limača, te ženski turnir.