°C 10

Pavao Jozić preko svjetskog prvaka do europskog srebra: Moj cilj je nastup u Tokiju

20.09.2019.

Damir Žbulj

U švedskom Helsingborgu na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom član STKI Synergia Samobor Pavao Jozić osvojio je srebro i naslov viceprvaka u svojoj kategoriji 7 natjecanja.

U borbi s jednom od najboljih na svijetu, Nizozemcem Jean Paulom Montanusom, poražen je 0:-3 (5:11, 4:11 i 6:11).

Pavao je u grupnom dijelu natjecanja upisao sve tri pobjede, protiv Bjelorusa Ignjatoviča (3-0), svjetskog prvaka Španjolca Moralesa (3-2) i Šveđanina Hanssona (3-0).

U osmini finala je bio slobodan, u četvrtfinalu je s 3-1 svladao Poljaka Deigslera, dok je u polufinalu nakon velike borbe u pet setova slavio protiv Šveđanina Westerberga.

"Bilo je to izuzetno, za mene naporno natjecanje, jer sam u grupi i nastavku natjecanja dosta mečeva dobivao u petom setu. Noge su mi bile teške i ponestalo mi je snage za dodatni iskorak kako bih došao na europski tron“, izjavio je europski doprvak te dodao

“Danac me je pomalo iznenadio, ali ono čime se posebno mogu pohvaliti to je pobjeda u grupi sa svjetskim prvakom Španjolcem Jordy Moralesom. Kako sam preuzeo njegov dio ždrijeba tako mi se otvorio put do finala. Prije dvije godine u Laškom bio sam brončani, a sada ću ovim rezultatom zasigurno podići svoj rejting, jer moj sportski cilj je nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju“, zaključio je 25-to godišnji Samoborac.

Jelena Šišić je u grupnom dijelu natjecanja upisala jednu pobjedu, nad Britankom Gilroy, ali ju je u četvrtfinalu zaustavila srpska stolnotenisačica Nada Matić, koja je dogurala do finala i europskog srebra.