°C 7

NSZŽ po uputi HNS-a: Sve nogometne lige bez gledatelja zbog koronavirusa

12.03.2020.

Damir Žbulj

Na temelju odluke Hrvatskog nogometnog saveza o odigravanju utakmica pod ingerencijom nacionalnog saveza i preporuke županijskim nogometnim savezima, te na temelju nastalih izvanrednih okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, donijeta je odluka da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom Nogometnog saveza Zagrebačke županije i pripadajućih središta do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.

Mjera se odnosi na JŽNL, I ŽNL i II ŽNL, te sve lige mladeži i veterana pod okriljem ŽNS-a, kao i na eventualno odigravanje prijateljskih utakmica.


U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i ŽNS-a, tehničko osoblje te službeni predstavnik medija ukoliko je to dosad bila praksa unutar navedenih natjecanja, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.

"Posebno skrećemo pažnju klubovima da s maksimalnom ozbiljnošću uz odgovornost svih rukovodećih tijela provode ovu odluku ne samo u smjeru organizacije natjecanja već i u provođenju trenažnih procesa svih selekcija unutar svih uzrasnih kategorija. Nogometni savez Zagrebačke županije će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS- CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će središta, klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni," poruka je iz NSZŽ. 

Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka.

"Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu," istaknuto je za kraj.