°C 12

Na utakmici u Vrbovcu preminuo gledatelj

19.09.2016.

MajaR

Utakmica na Gradskom stadionu u Vrbovcu u subotu između Vrbovca i Maksimira neće biti zapamćena po gostujućoj pobjedi (0:1), niti po lošem suđenju suca Čalića i njegovih pomoćnika, nego da je gledatelj Miroslav Benjak (57) doživio srčani udar, uslijed čega je kasnije preminuo.

Vidno iznerviran situacijom na terenu i sudačkim pogreškama na štetu domaćina, kao i ogromna većina ostalih gledatelja, 10-tak minuta prije završetka Benjak se sunovratio niz istočnu tribinu. Dežurna liječnica na utakmici dr. Vesna Knaflec odmah je pružila prvu pomoć i reanimaciju, u kojoj su joj pomagali i fizioterapeuti Miljenko Ivoš i Siniša Pajsar te Bojan Čerkez. Odmah je stigla i medicinska ekipa hitne pomoći iz Doma zdravlja Vrbovec, koja je Benjaka odvezla u Novu bolnicu. Nažalost, tu je preminuo.

- Miroslav Benjak je dugogodišnji gledatelj koji je uvijek gledao utakmice Vrbovca na svojoj, istočnoj tribini. Otac je dvoje malodobne djece, koji igraju u mlađim kategorijama NK Vrbovca. Velika je ovo tragedija za obitelj, ali i velika žalost u Klubu, jer je dvoje mladih igrača izgubilo oca – priopćili su jučer iz NK Vrbovca.

Inače, susret je počeo minutom šutnje za nedavno preminulog Franju Štefanovića (84), nekadašnjeg načelnika općine Vrbovec i narodnog zastupnika, čelnika PIK-a Vrbovec i istoimenog kluba u devedesetim godina. (F.S.)