°C 18

Mladi Vatreni u Velikoj Gorici uspješno započeli put prema Euru

03.09.2021.

Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je započela novi kvalifikacijski ciklus za odlazak na U-21 Europsko prvenstvo.

Prvi je suparnik izabranicima Igora Bišćana bio Azerbajdžan, a Hrvatska je na Gradskom stadionu ubilježila sva tri boda.

Za konačnih 2:0 pobrinuli su se Luka Sučić u desetoj minuti - iz slobodnog udarca, uz dodir živog zida - te Roko Šimić u 24. minuti, nakon što je u mrežu skrenuo pokušaj Stipe Biuka.

Imali su mladi Vatreni tijekom utakmice još nekoliko izglednih prilika za pogodak, a svoje su rano stečeno vodstvo rutinski sačuvali do samog kraja.

"Volio bih da smo postigli još koji pogodak. Ušli smo u utakmicu energično, nametnuli se i vidjela se velika razlika u kvaliteti. Imali smo dosta šansi, mogli smo s još ponekim pogotkom mirnije i opuštenije igrati u drugom poluvremenu. Tada nismo bili dovoljno lucidni i raspoloženi za kombinatoriku u zadnjoj trećini. Ipak, s obzirom da smo tek prvi puta zajedno i da se kohezija tek treba stvoriti, zadovoljan sam i pristupom i osvojenim bodovima," rekao je nakon utakmice izbornik Bišćan.

U sjajnoj nogometnoj atmosferi Mladi Vatreni osjetili su veliku podršku, prije svih od mladih nada iz nogometne škole Gorice, koji su u velikom broju ispunili Istočnu tribinu i glasno bodrili buduće hrvatske junake.

U drugom će nastupu snage odmjeriti s Finskom, koja ih na svom terenu dočekuje 7. rujna.

"Vrijeme će donijeti napredak, u njihovim se godinama brzo napreduje i svaka im utakmica mnogo znači. Nije mala stvar odigrati ni prvu utakmicu za reprezentaciju U-21, to će im također pomoći da stasaju. Budu li imali minutažu u svojim klubovima, i mi ćemo profitirati od toga. Finska će sutra odigrati svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu pa ćemo napraviti analizu i približiti im suparnika. Idemo u Finsku pobijediti, mislim da smo kvalitetniji," zaključio je izbornik.

 

Hrvatska U-21: Pandur, Čolina, Krizmanić, J. Šutalo, B. Šutalo, Marin (80' Bušnja), Franjić (79' Liber), Sučić (68' Pršir), Kačavenda, Biuk (68' Vidović), Šimić (68' Ljubičić). Izbornik: I. Bišćan.